Для економії електроенергії. Шість десертів, які готуються в мікрохвильовці

2 листопада 2022, 21:21
Більшість десертів можна приготувати у чашці (Фото:hannah pemberton / unsplash)

Більшість десертів можна приготувати у чашці (Фото:hannah pemberton / unsplash)

Усі ці страви можна приготувати буквально за 5−7 хвилин.

Періодичні відключення електрики по всій країні вимагають економії та оригінальних рішень. Духовка з'їдає досить багато енергії, тож від її використання варто утриматися. Однак це не значить, що ви не зможете приготувати собі кекс, брауні чи печиво. Якщо у вас є мікрохвильовка, ви цілком можете «випікати» десерти в ній. Звісно, порційність страв зменшується, однак час приготування також.

Відео дня

Ми зібрали декілька рецептів, котрі можна цілком втілити у мікрохвильовці. Більшість десертів можна готувати в чашці, однак ви також можете використати порційні форми для запікання чи піали й готувати одразу кілька за раз.

Яблучний крамбл без глютену

Інгредієнти:

  • 1 невелике яблуко
  • 1 ч.л. кориці
  • 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю (можна прибрати)
  • 2 ст.л. вівсянки
  • 1 ст.л. коричневого цукру
  • 0,5 ч.л. масла

Приготування:

1. Почистіть і дрібно наріжте яблука. У мисці, чашці чи формі змішайте яблука з 0,5 ч.л. кориці та крохмалем.

2. Відправте яблука у мікрохвильовку на 1,5−2 хвилини, щоб вони стали м’якшими.

3. Для крамблу змішайте вівсянку з маслом, корицею, цукром і 0,5 ч.л. кориці. Викладіть крамбл на яблука.

4. Відправте десерт у мікрохвильовку ще на 2 хвилини.

Шоколадний кекс у чашці

Інгредієнти:

  • 2 ст.л. борошна
  • 1 ст.л. несолодкого какао-порошку
  • 2 ч.л. цукру
  • ¼ ч.л. розпушувача
  • дрібка солі
  • 1 ст.л. олії
  • 2 ст.л. молока (можна рослинного)
  • 1 ст.л. арахісової пасти

Повний рецепт — за покликанням.

Рецепт печива з шоколадом

Інгредієнти:

  • 1 ст.л. коричневого цукру
  • 1 ст.л. розтопленого масла
  • ⅓ скл. борошна
  • Шоколад за смаком

Приготування:

1. Розтопіть у мікрохвильовці 1 ст.л. масла. Додайте до нього цукор і розмішайте.

2. Змішайте в мисці масляно-цукрову суміш із борошном і гарно перемішайте. Додайте до тіста шоколад (натертий, подрібнений чи у вигляді таблеток), перемішайте.

3. Сформуйте з тіста печевину, викладіть її на тарілку та відправте в мікрохвильовку на 1 хвилину. Час залежатиме також від вашої мікрохвильовки, тому орієнтуйтеся по готовності печива.

Японські мочі (моті)

Інгредієнти:

  • Рисове борошно — 50 г
  • Цукрова пудра — 100 г
  • Вода — 150 г
  • Кукурудзяний крохмаль
  • Барвник за бажанням (можна використовувати матчу, какао, ягідний сік)

Для начинки:

  • Вершковий сир — 150 г
  • Цукрова пудра — 25 г
  • Ванільний цукор — 8−10 г
  • Ягоди за смаком

Повний рецепт — за покликанням.

Рецепт брауні в мікрохвильовці

Інгредієнти:

  • 30 г темного шоколаду
  • 1,5 ч.л. масла
  • 2 ч.л. молока
  • 2 ч.л. цукру
  • 4 ст.л. борошна
  • дрібка розпушувача

Приготування:

1. Наріжте на невеликі шматочки шоколад, покладіть його у чашку разом із маслом і відправте в мікрохвильовку на 30−45 секунд, щоб вони розтопилися. Гарно розмішайте до однорідної суміші.

2. Додайте до шоколаду цукор, молоко, борошно та розпушувач і гарно розмішайте.

3. Відправте тісто в мікрохвильовку приблизно на 1 хвилину.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

4. За бажанням розтопіть з невеликою кількістю масла решту шоколадки та полийте нею брауні.

Банановий торт з кремом

Інгредієнти:

  • 1 стиглий банан
  • 2 ст.л. какао
  • 1 яйце
  • Цукор або мед за смаком
  • ½ ч.л. розпушувача

Для крему:

  • 180 г крем-сиру
  • 1 ст.л. йогурту
  • Цукор або мед за смаком

Повний рецепт — за покликанням.

Показати ще новини
Радіо NV
X