Замість смажених кабачків. Рецепт легкої та швидкої у приготуванні кабачкової закуски на святковий стіл

Швидкі мариновані кабачки (Фото:Юлія Бенкендорф)
Кабачки — улюблений низькокалорійний продукт, а мариновані кабачки — проста закуска для будь-якого застілля.
Нові страви за участю кабачків можна куштувати не лише у сезон їхнього дозрівання. Ділимося з вами стравою за рецептом блогера Юлії Бенкендорф із її нової кулінарної книги Магія трав. 110 рецептів, щоб закохатися в їжу. Більш детально з рецептом можна ознайомитись на Youtube каналі кулінарки.

Рецепт маринованих кабачків з кропом
Інгредієнти:
- 1 кг. молодих кабачків
- 2 ст. л. соку лимона
- 1 ч. л. меду чи цукру
- 2 ст. л. оливкової олії
- 5 зубчиків часнику
- 0,5 пучка кропу
- сіль
Приготування:
Кабачки нарізаємо тонкими слайсами за допомогою овочечистки. Злегка підсолюємо і відставляємо на 5 хв, щоб із кабачка вийшла зайва волога. Тим часом подрібнюємо кріп і роздавлюємо очищений часник. Через 5 хв проціджуємо зайву рідину з кабачків і заправляємо з 1 ч. л. меду чи цукру, 0,5 ч. л. солі, 2 ст. л. оливкової олії та соку лимона. Все ретельно перемішуємо та заправляємо цією сумішшю слайси кабачків. Додаємо подрібнений кріп та часник. Відправляємо на 3−5 хв у холодильник злегка охолонути. Перед подачею вийміть слайси із зайвої рідини.
Час приготування: 15 хв
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.