З трюфельним кремом. Як приготувати шоколадний торт без яєць

15 травня 2020, 03:44

Трюфельний торт без яєць із ганашем з темного шоколаду підкорить усіх шокоголіків.

Для приготування шоколадно-трюфельного торта знадобиться не більше години, а смак вразить багатством. Солодкий цукровий сироп робить коржі м’якими, а трюфельний ганаш ще більше підкреслює ніжність торта. При цьому сам рецепт можна віднести до простих десертів, який не вимагає особливих кулінарних здібностей. Пропонуємо приготувати торт і насолодитися свіжовипеченим шоколадним десертом з чашкою кави або чаю.

Відео дня

Як приготувати трюфельний торт?

Складові:

тісто:

  • 150 мл олії
  • 275 г цукру
  • 185 мл згущеного молока з цукром
  • 375 г йогурту
  • 375 г борошна
  • 9 г соди
  • 9 г розпушувача

сироп:

  • 200 г цукру
  • 200 мл води

трюфель:

  • 500 г темного шоколаду
  • 250 г вершків

Збиваємо цукор, згущене молоко, йогурт, борошно, соду і розпушувач і додаємо олію.

Виливаємо суміш у форму і відправляємо в духовку, розігріту до 180 ° C, на 35−40 хв. Даємо тісту охолонути.

Готуємо трюфель. Темний шоколад розламуємо на шматочки. Виливаємо вершки в каструлю і доводимо до кипіння, додаємо шоколад і розмішуємо, поки він повністю не розчиниться. Даємо суміші охолонути.

Для цукрового сиропу кип’ятимо воду разом з цукром, проціджуємо і даємо йому злегка охолонути.

Розрізаємо тісто для торта на три коржі. Кладемо перший корж на плоске блюдо, змащуємо цукровим сиропом і трюфеля кремом. Кладемо другий корж і повторюємо дії. Третій корж також змащуємо сиропом, після чого рясно наносимо трюфельний крем на весь торт і даємо йому застигнути.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X