Для шокоголиків. Сицилійський шоколадний торт без борошна

2 липня 2020, 22:10

Ідеальний рецепт для шокоголиків від автора блогу MyHappyFood Еда Насирова.

Шоколад багатий на флавоноїди і прекрасно піднімає настрій, коли за вікном недостатньо сонячних променів. А борошно — це лише порожні калорії, тому публікуємо рецепт без нього. Рецепт багато разів апробований експертами смачної їжі сицилійцями, а також фуд-блогером Едом Насировим, автором блога вегетаріанських рецептів MyHappyFood. Оригінальна назва цього шоколадного торта — Torta di noci e cioccolato, або шоколадно-горіховий торт.

Відео дня

Шоколадний торт з горіхами — рецепт

Інгредієнти на форму діаметром 24−26 см:

  • 150 г волоських горіхів чи ліщини
  • 120 г цукру
  • 6 яєць
  • 1 ст.л. коньяку
  • 10 г розпушувача
  • 1 ст.л. сухарів

Для шоколадного крему:

  • 600 мл молока
  • 150 г цукру
  • 70 г кукурудзяного крохмалю
  • 60 г какао
  • 70 г гіркого шоколаду
  • 250 мл збитих вершків

Приготування:

1. Включити духовку прогріватися до 170 °C і приготувати шоколадне тісто без борошна. Жовтки збити з цукром до побіління. Ввести подрібнені горіхи, розпушувач і коньяк. Окремо збити білки з дрібкою солі до м’яких піків. Акуратно змішати жовткову масу з білками. Форму для випічки присипати сухарями і викласти тісто.

2. Поставити торт в центр духовки і випікати хвилин 40. Перевіряти готовність зубочисткою. Повністю остудити у формі, потім прибрати в холодильник на ніч. Вийняти і розрізати на коржі.

3. Приготувати шоколадний крем: змішати цукор з крохмалем і какао, влити молоко і перемішати до однорідності. Поставити на вогонь і варити до загустіння. Вмішати порубаний шоколад і повністю остудити. Ввести в крем збиті вершки і перемішати. Коржі добре промазати кремом, зверху торт також покрити кремом, прикрасити за бажанням. Дати постояти годину в холодильнику і подавати.

Шоколадний торт - рецепт (Фото: MyHappyFood)
Шоколадний торт - рецепт / Фото: MyHappyFood

Як прикрасити шоколадний торт?

Спробуйте один з цих простих варіантів:

 — просто розгладити шоколадний крем ножем, створюючи ефект трохи недбалих мазків;

 — нанести крем і посипати крупною і дрібною шоколадною стружкою;

 — посипати дрібно порубаними горіхами або сумішшю горіхів і шоколадної стружки, і прикрасити цільними ядрами;

 — в декорі також можна використовувати: вафельні шоколадні трубочки, гарні ягоди, різноманітні їстівні прикраси (цукрові намистини і т.п.).

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X