Для шокоголиків. Сицилійський шоколадний торт без борошна
Ідеальний рецепт для шокоголиків від автора блогу MyHappyFood Еда Насирова.
Шоколад багатий на флавоноїди і прекрасно піднімає настрій, коли за вікном недостатньо сонячних променів. А борошно — це лише порожні калорії, тому публікуємо рецепт без нього. Рецепт багато разів апробований експертами смачної їжі сицилійцями, а також фуд-блогером Едом Насировим, автором блога вегетаріанських рецептів MyHappyFood. Оригінальна назва цього шоколадного торта — Torta di noci e cioccolato, або шоколадно-горіховий торт.
Шоколадний торт з горіхами — рецепт
Інгредієнти на форму діаметром 24−26 см:
- 150 г волоських горіхів чи ліщини
- 120 г цукру
- 6 яєць
- 1 ст.л. коньяку
- 10 г розпушувача
- 1 ст.л. сухарів
Для шоколадного крему:
- 600 мл молока
- 150 г цукру
- 70 г кукурудзяного крохмалю
- 60 г какао
- 70 г гіркого шоколаду
- 250 мл збитих вершків
Приготування:
1. Включити духовку прогріватися до 170 °C і приготувати шоколадне тісто без борошна. Жовтки збити з цукром до побіління. Ввести подрібнені горіхи, розпушувач і коньяк. Окремо збити білки з дрібкою солі до м’яких піків. Акуратно змішати жовткову масу з білками. Форму для випічки присипати сухарями і викласти тісто.
2. Поставити торт в центр духовки і випікати хвилин 40. Перевіряти готовність зубочисткою. Повністю остудити у формі, потім прибрати в холодильник на ніч. Вийняти і розрізати на коржі.
3. Приготувати шоколадний крем: змішати цукор з крохмалем і какао, влити молоко і перемішати до однорідності. Поставити на вогонь і варити до загустіння. Вмішати порубаний шоколад і повністю остудити. Ввести в крем збиті вершки і перемішати. Коржі добре промазати кремом, зверху торт також покрити кремом, прикрасити за бажанням. Дати постояти годину в холодильнику і подавати.

Як прикрасити шоколадний торт?
Спробуйте один з цих простих варіантів:
— просто розгладити шоколадний крем ножем, створюючи ефект трохи недбалих мазків;
— нанести крем і посипати крупною і дрібною шоколадною стружкою;
— посипати дрібно порубаними горіхами або сумішшю горіхів і шоколадної стружки, і прикрасити цільними ядрами;
— в декорі також можна використовувати: вафельні шоколадні трубочки, гарні ягоди, різноманітні їстівні прикраси (цукрові намистини і т.п.).
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.