На оливковій олії. Рецепт швидкого шоколадного пирога

28 листопада 2021, 05:31
Подавати торт можна з карамеллю, глазур’ю, вершками або прикрасивши цукровою пудрою (Фото:isabella / unsplash)

Подавати торт можна з карамеллю, глазур’ю, вершками або прикрасивши цукровою пудрою (Фото:isabella / unsplash)

Цей рецепт ідеальний для тих, хто не любить морочитися з готуванням, адже потрібно просто змішати всі інгредієнти, нічого не збиваючи чи розтоплюючи, і відправити в духовку.

Незважаючи на ну дуже простий процес приготування, цей бісквіт виходить шалено смачним. Він трохи вологий всередині, досить солодкий, але не приторний. Він може стати, як повноцінним десертом до чаю, так і бісквітної частиною більш складного торта.

Відео дня

Рецепт шоколадного торта

Складові:

  • 50 г порошку какао
  • 150 г окропу
  • 150 г оливкової олії
  • 150 г цукру
  • 200 г мигдального борошна
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 2 чайні ложки екстракту ванілі
  • 4 яйця
Бісквіт можна доповнити різними кремами, фруктами або джемами (Фото: brett jordan / unsplash)
Бісквіт можна доповнити різними кремами, фруктами або джемами / Фото: brett jordan / unsplash

Приготування:

Розігрійте духовку до 180 °C з конвекцією. Вистеліть форму середнього розміру пергаментним папером.

Висипте какао-порошок у миску, залийте його окропом і збийте вінчиком. Постарайтеся позбутися великих грудочок.

Додайте оливкову олію, цукор, мигдальне борошно, розпушувач, ваніль і яйця. Змішайте ложкою до однорідного стану.

Вилийте тісто в підготовлену форму і випікайте 45−50 хвилин або поки бісквіт не стане пружним, коли ви до нього доторкнетеся.

Охолодіть бісквіт у формі, потім наріжте і подавайте з джемом, збитими вершками або просто так.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X