Із нічого? Як приготувати шоколадний торт без молока, яєць і вершкового масла

27 березня 2020, 03:04

Шоколадний торт, для приготування якого не використовується молоко, яйця або вершкове масло, ідеально підходить для самоізоляції.

Якщо полиці супермаркету спорожніли, а ви перебуваєте на карантині, можна щосили намагатися придумати, що ж приготувати. Яйця могли закінчитися, як і вершкове масло, не кажучи вже про молоко. Але деякі сухі інгредієнти, з великою ймовірністю, є в запасі у багатьох. Пропонуємо приготувати простий шоколадний торт за рецептом автора блогу Petite Cook з шести інгредієнтів. Для торта знадобиться борошно, розпушувач, екстракт ванілі, масло, вода, цукор і какао-порошок (якщо ви хочете шоколадний варіант). Такий торт також підійде для людей, які страждають алергією або непереносимістю молока і яєць, веганів або для людей, які дотримуються посту.

Відео дня

Шоколадний торт без молока, яєць і вершкового масла: як приготувати?

Інгредієнти:

  • 380 мл води
  • 80 мл оливкової олії екстра-класу
  • 1 ч. л. екстракту ванілі
  • 370 г борошна
  • 2 ч. л. розпушувача
  • 240 г цукру
  • 4 ст. л. какао-порошку

Розігрійте духовку до 180 ° C і встановіть деко на середній рівень.

У маленькій мисці змішайте оливкову олію, воду і ваніль, потім відставте ненадовго.

У великій мисці просійте борошно разом із розпушувачем і добре перемішайте віночком. Додайте цукор і какао-порошок і ще раз добре перемішайте.

Повільно вилийте суміш олії і води в сухі інгредієнти, і обережно змішайте до утворення однорідної маси без грудок. За бажанням, можна додати дрібку морської солі, щоб збільшити солодкість торта.

thepetitecook.com

Фото: thepetitecook.com

Застеліть форму для випічки пергаментним папером і вилийте тісто. Поставте форму на середній рівень духовки і запікайте близько 40−50 хв.

Дістаньте торт з духовки і дайте йому повністю охолонути, перш ніж виймати його з форми. За бажанням, посипте торт цукровою пудрою і подавайте.

Показати ще новини
Радіо НВ
X