Максимально простий. Рецепт шоколадного кексу, котрий обожнювала королева Єлизавета ІІ

17 вересня, 06:24
Подавайте кекс через 10−15 хвилин після того, як він запечеться (Фото:abhishek hajare / unsplash)

Подавайте кекс через 10−15 хвилин після того, як він запечеться (Фото:abhishek hajare / unsplash)

Євген Клопотенко розповів, як приготувати улюблений десерт королеви.

«Єлизавета правила у Великій Британії більше 70 років, за цей час вона здобула величезну любов від британців. У знак подяки вони готують страви, які Королева дуже полюбляла. Одна з таких страв — це шоколадний кекс», — розповів Євген Клопотенко.

Відео дня

Рецепт шоколадного кексу

Інгредієнти:

  • 160 г борошна (+ 10 г для посипання форми)
  • 2 яйця (+1 яйце окремо для цукру)
  • 100 г цукру
  • 1 ст.л. какао
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 80 г чорного шоколаду
  • 150 г вершкового масла (+10 г для змащування форми)
  • 1 дрібка солі

Приготування:

1. В мисці збийте вінчиком 1 яйце зі 100 г цукру. В іншу миску насипте борошно та вбийте до нього 2 яйця. Гарно перемішайте вінчиком. Далі всипте до борошна какао і розпушувач, ще раз ретельно перемішайте.

2. У невеличкій каструлі на повільному вогні розтопіть масло та перелийте його в борошняну суміш. Ретельно перемішайте.

3. Поєднайте збите із цукром яйце з борошняною сумішшю, гарно перемішайте. Наріжте 80 г шоколаду довільними невеличкими шматочками, пересипте їх у тісто і рівномірно розподіліть.

4. Форму для запікання зсередини повністю змастіть вершковим маслом, а потім трохи присипте борошном. Зайве борошно витрусіть. Викладіть тісто у форму та поставте у розігріту до 180 градусів духовку на 35−40 хвилин. Готовність перевіряйте дерев’яною паличкою.

5. Готовому кексу дайте охолонути близько 10 хвилин, потім діставайте з форми та нарізайте.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X