Дві мексиканські пристрасті. Рецепт шоколадного десерту з текілою від The Guardian
Британська кулінарка Томазіна Майерс поділилася рецептом шоколадного десерту з пікантним смаком текіли.
Шоколад — родом із Месоамерики, а текіла — мексиканський продукт, а тому вони не можуть добре непоєднуватися.
Подібні десерти в кав’ярнях і супермаркетах зазвичай занадто солодкі, досить дорогі та містять пальмову олію, яку варто уникати. Однак саморобна версія, якою кулінарка поділилася з виданням The Guardian, дуже проста і з невеликим мексиканським відтінком. Будьте обережні: перед ними неможливо встояти.
Шоколадний десерт з текілою
Інгредієнти:
- 6 яєчних жовтків
- 3 ст.л. цукрової пудри
- 1 щіпка солі
- 150 г темного шоколаду 70% какао
- 250 мл подвійних вершків
- 250 мл цільного молока
- ½ ч.л. меленої кориці
- 1 ст.л. текіли з агави чи рому (за бажанням)

Приготування
Нагрійте духовку до 170 °C.
У великій мисці збийте яєчні жовтки, цукор і щіпку солі за допомогою міксера або вінчика протягом двох-трьох хвилин до однорідної маси.
Тим часом розтопіть шоколад у мікрохвильовій печі або на сковороді з киплячою водою.
Налийте вершки та молоко в каструлю, доведіть до кипіння, потім зніміть з вогню та повільно влийте в розтоплений шоколад. Збийте це з яєчною сумішшю, потім додайте корицю та текілу, і перелийте в більшу миску.
Розділіть суміш по шести-восьми формах, накрийте кожну фольгою та помістіть на глибоке деко. Потім налийте на деко гарячу воду, щоб вона доходила до середини формочки. Випікайте протягом години, потім вийміть формочки з духовки, зніміть фольгу та дайте охолонути, пысля чого поставте в холодильник на три години.
Подавайте з вершками і, за бажанням, з печивом.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.