Pop-up вечеря. Айк Вейштрот презентував авторське меню перед Creative Chefs Summit
В переддень міжнародного саміту для шеф-кухарів та рестораторів — Creative Chefs Summit, спікер саміту представив меню для видатних шеф-кухарів України та світу.
Pop-up вечеря — це завжди унікальний гастрономічний досвід, адже подібні події з такими самими стравами ніколи більше не повторюються. Таке меню для шефів із Бельгії, Данії, Іспанії, Великої Британії та України у ресторані сучасної європейської кухні ZIA, що знаходиться в готелі Fairmont Grand Hotel Kyiv, створив Айк Вейштрот. Шеф-кухар ресторану відомий своїм вмінням комбінувати техніки експериментальної кухні з класичними рецептами.

Для основного меню шеф створив чотири страви на вибір: оленина з орзо, перепілка з морквяним гратеном, качка з селерою та грибами, судак із соусом з фуа-гра, сироваткою з козячого сиру та кроповим майонезом. Для шефів бельгійського ресторану HumusxHortense (1* Green Michelin) Айк Вейштрот презентував окреме вегетаріанське меню.

Окрім того, на вечері можна було спробувати закуски з нетиповими поєднаннями смаків, серед яких були два види тартару, плато українських крафтових сирів, ікра щуки з сиром Філадельфія, травами та вафлями з чедеру, зелений салат з сиром тет-де-муан та азійським соусом, салат з кіноа, копченим вугром та авокадо, хамачі з фісташковим соусом.

Головною метою pop-up вечері була фінальна зустріч спікерів та обговорення плану виступів на Creative Chefs Summit 2021. Цьогоріч організатори саміту презентували концепт TRANSFORMATION: Сила змін, де ключовою темою стала трансформація смаків, презентацій страв, технік та концептів ресторанів.