У мультиварці, з ромом та шоколадом. ТОП 5 рецептів випічки з вишнями

22 червня, 04:19
Яку випічку приготувати з вишнею (Фото:unsplash)

Яку випічку приготувати з вишнею (Фото:unsplash)

НВ зібрав підбірку найпопулярнішої випічки з літньою кисло-солодкою ягодою — вишнею.

Вишня — це багаторічна рослина, яка належить до сімейства Рожеві. Її найближчими родичами є алича та слива. З біологічної точки зору, це не ягода, а кісточковий фрукт.

Відео дня

Шоколадний пиріг з вишнями

Інгредієнти:

На форму розміром d = 24 см h = 5 см.

Тісто:

  • яйця — 2 шт;
  • цукор — 200 г;
  • ванільний цукор — 1 упаковка (16 г)
  • сметана 20% - 400 г;
  • борошно — 210 г;
  • какао — 50 г;
  • сода — 1 ч. л.;
  • оцет — 1 ст.л.;
  • вишні - 500 г.

Глазур:

  • шоколад — 50 г;
  • масло — 20 г.

Приготування:

  1. У миску розбити яйця, додати цукор, ванільний цукор та взбити міксером до утворення пишної світлої маси.
  2. Потім поступово ввести сметану і продовжити взбвивати.
  3. Додати соду, погашену отцом та перемішати.
  4. Просіяти у тісто какао та борошно і перемішати ложкою так, щоб не утворилися грудочки. Потім збити міксером до однорідності. Має вийти рідке тісто, яке легко перемішувати ложкою.
  5. Форму змастити вершковий маслом та вилити у неї тісто.
  6. Зверху викласти промиті продрельовані вишні. Ними потрібно закрити усю поверхню пирога.
  7. Випікати пиріг потрібно за температури 180 градусів приблизно 45 хв.
  8. За бажанням можна зробити глазур (помадку) з розтопленого шоколаду та масла і полити нею пиріг.
Вишневі пироги мають особливий смак завдяки приємній кислинці (Фото: freepik)
Вишневі пироги мають особливий смак завдяки приємній кислинці / Фото: freepik

Пиріжки з вишнею

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 200 мл молока;
  • 20 г дріжджів (або 6−7 грамів сухих);
  • 75 г цукру;
  • 2 яйця (-1 жовток для змащування);
  • 1 ч. л. ванільного цукру;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 40 г вершкового масла;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 600 г борошна.

Для начинки:

  • 500 г вишень без кісточки;
  • 125 г цукру (якщо вишня кисла, додати ще 1 ст. л.);
  • 25 г кукурудзяного крохмалю.

Приготування:

  1. У пательню з товстим дном викласти вишню без кісточки та половину цукру, перемішати, щоб ягода пустить сік. Нагріти до закипання, але не кип’ятити.
  2. Другу половину цукру розмішати з кукурудзяним крохмалем та додайте до вишень. Постійно помішувати поки суміш не закипить. Як тільки ягода закипить, її потрібно проварити хвилину. Після цього зняти з плити і відставити, щоб охолонула.
  3. Дріжджі потрібно розвести у теплому молоці (35−38 градусів). Потім додати 1 ч.л. цукру та 2 ст. л. борошна, перемішати.
  4. У окремій мисці з'єднати одне яйце та ще один білок (жовток від другого яйця залишити окремо), сіль, цукор, ванільний цукор, м’яке вершкове масло та 2 ст. л рослинної олії. Перемішати до однорідності.
  5. В основу для тіста додати дріжджі та знову перемішати до однорідності. Потім поступово додавати борошно і замішувати тісто. В кінці додати 1 ст. л. рослинної олії і ще раз вимішати.
  6. Після цього тісто покласти у змащений олією пакет, міцно зав’язати та покласти у посудину з теплою водою на 40 хв.
  7. Коли тісто підійте, нарізати його на 18 рівних частин, розкатати та сформувати пиріжки, використовуючи приготовану завчасно начинку.
  8. Пиріжки викласти на деко, змастити сумішшю жовтка з 2 ст. л. води та залишити ще на 20 хв, щоб вони підійшли.
  9. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
Шоколадний пиріг з вишнями - рецепт (Фото: unsplash)
Шоколадний пиріг з вишнями - рецепт / Фото: unsplash

Празький торт з вишнею

Інгредієнти:

  • Яйця — 1 шт;
  • Згущене молоко — 400 г;
  • Цукор 200 г + 4 ст. л. для начинки;
  • Какао — 3 ч. л.;
  • Сметана — 200 г;
  • Гашена оцтом сода — 0,5 ч. л.;
  • Пшоняне борошно — 200 — 250 г;
  • Вершкове масло — 100 г;
  • Вишня — 250 г;
  • Коньяк — 50 — 60 мл;
  • Шоколад — 200 г;
  • Вершки — 100 мл.

Приготування:

  1. Яйця розмішати з цукром до білої, густої піни. Додати половину банки згущеного молока і какао порошок. Все перемішати до однорідності. Додати сметану і перемішати знову.
  2. У яєчну суміш просіяти борошно через сито, замісити. Потім додати гашену соду та ще раз перемішати.
  3. Круглу форму для випічки змастити маслом, перекласти у неї тісто та відправити у розігріту до 180 градусів духовку на 25−35 хв.
  4. Готові коржі дістати з форми та охолодити до кімнатної температури. Коли вони вистигнуть, розрізати на дві частини.
  5. Вишню пересипати в зручну каструлю і додати 2 ст. л. цукру, поставити на вогонь. Варити на маленькому вогні до повного розчинення цукру приблизно 15−20 хв. Потім зняти з вогню, за бажанням у вишню додати коньяк.
  6. Міксером взбити вершкове масло кімнатної температури до однорідної білої маси (7−8 хв). Потім додати згущене молоко і збивати ще 5 хвилин. Крем перекласти в кондитерський мішок.
  7. Збирання торта: на тарілку викласти перший корж, просякнути його вишневим соком. Зместити кремом та викласти вишню. Так ми змастити обидва коржі.
  8. Торт обгорнути харчовою плівкою та відправити в морозилку на одну годину.
  9. Вершки перелити в сотейник і довести до кипіння, потім зняти з плити та додати подрібнений шоколад. Перемішати вершки з шоколадом до однорідності.
  10. Торт змастити шоколадною глазур’ю (верхній корж і боки). Прикрасити вишнями та тертим шоколадом.

Листковий вишневий пиріг

Інгредієнти:

  • Тісто листкове — 500 г;
  • Яйця — 3 шт;
  • Цукор — 1 склянка;
  • Сметана 15% - 200 мл;
  • Вишня без кісточки — 400 г;
  • Крохмаль — дрібка.

Приготування:

  1. Тісто розділити на дві частини, одна з яких повинна бути трохи більшою. Розкатати тісто.
  2. Форму для випікання змастити маслом. Покласти у неї більшу частину тіста. Сформувати бортики.
  3. Вишню трохи посипати крохмалем і перемішати, щоб посипка була рівномірно розподілена по всіх ягодах.
  4. Викласти ягоди на тісто рівним шаром.
  5. Ретельно збити яйця, цукор і сметану. Покласти суміш на вишню.
  6. Розкатаною другою частиною тіста накрити пиріг. Добре защіпнути кінчики по всьому периметру.
  7. Поставити в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, й випікати близько 30 хв.
Вишневий пиріг (Фото: unsplash)
Вишневий пиріг / Фото: unsplash

Пиріг з вишнею в мультиварці

Інгредієнти:

  • Вишні - 400 г;
  • Яйця — 6 шт;
  • Борошно — 300 г;
  • Цукор — 300 г;
  • Сіль — 0,25 ч.л.;
  • Ваніль — дрібка;
  • Масло вершкове — 1 ч. л.
  • Крохмаль — 1 ст. л.

Приготування:

  1. Вишню помити і видалити кісточки. Засипати 100 г цукру і додати ложку крохмалю, обережно перемішати.
  2. Відокремте білки і жовтки в окремий посуд. У білки додати залишок цукру і збити до міцної піни. Ввести жовтки і збивати ще кілька хвилин.
  3. Борошно обов’язково просіяти і по одній ложці ввести в яєчну масу. Консистенція тіста повинна нагадувати варену згущенку. Якщо воно виявиться більш густим, то пиріг буде сухуватим. Регулювати щільність слід саме на цьому етапі.
  4. Чашу мультиварки змастити вершковим маслом і рівномірно притрусити борошном або панірувальними сухарями (техніка «французька сорочка»).
  5. Викласти половину тіста, на нього зверху рівномірно викласти вишні з цукром. Залити їх залишками тіста.
  6. Випікати пиріг 55 хв на режимі Випічка. Не варто виймати його з чаші до вистигання.
Редактор: Лілія Вітюк
Показати ще новини
Радіо НВ
X