Якщо немає свіжого м’яса. П’ять простих страв із тушонкою

4 березня, 22:50
Смажачи тушонку можна не додавати олію, адже вона і так жирна (Фото:lisovskaya / depositphotos.com)

Смажачи тушонку можна не додавати олію, адже вона і так жирна (Фото:lisovskaya / depositphotos.com)

Коли свіже м’ясо в магазинах скінчилося, готувати страви можна з тушонки. Тим більше, такі страви готуються швидше.

В умовах, коли продукти складно вибирати, а часу на приготування між повітряними тривогами небагато, тушонка стає чудовим вибором. Розповідаємо, що приготувати із консервованого м’яса.

Відео дня

Рецепт борщу з тушонкою

Інгредієнти:

  • Банка тушонки
  • 2 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 1 буряк
  • 2 ст.л. олії
  • 1,5 ст.л. томатної пасти
  • ¼ капусти
  • спеції за смаком

Приготування:

Поставте закипати близько 2,5 л води. Коли вода закипить, додайте картоплю та посоліть бульйон, додайте спеції.

На середньому вогні обсмажте до прозорості на олії дрібно нарізану цибулю. Додайте натерту моркву і смажте близько 5 хвилин.

Потім додайте натертий буряк і розведену в невеликій кількості води томатну пасту. Тушкуйте все близько 10 хвилин, потім додайте в бульйон.

Через 7−8 хвилин додайте в суп нашатковану капусту та тушонку. Доведіть до кипіння, зніміть з вогню і дайте настоятися ще 15−20 хвилин.

Рецепт картоплі з тушонкою в мультиварці

Інгредієнти:

  • Картопля — 10 шт.
  • Тушонка — 1 банка
  • Цибуля — 4 шт.
  • Часник — 8 зубчиків
  • Сіль, перець, лавровий лист — за смаком
  • Зелень для подачі

Приготування:

Почистіть картоплю і цибулю, наріжте все довільними шматками. Дістаньте тушонку з банки і розімніть.

Перекладіть картоплю в мультиварку, зверху викладіть цибулю та часник. Потім додайте тушонку та спеції, добре перемішайте.

Встановіть режим тушкування та готуйте страву близько 1,5 години.

Перед подачею за наявності додайте дрібно нарізану зелень.

Рецепт плову з тушонкою

Інгредієнти:

  • 1,5 ст. рису
  • 500 г тушонки
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 2−3 ст.л. олії
  • часник, сіль та спеції за смаком

Приготування:

Почистіть цибулю і наріжте кубиками, моркву наріжте соломкою.

У глибокій сковороді або каструлі обсмажте цибулю до прозорості.

Зніміть жирний шар тушонки та викладіть до цибулі. Коли він закипить, додайте моркву і зачекайте, поки жир трохи випарується. Потім викладіть саму тушонку та спеції.

Дайте покипіти кілька хвилин, потім додайте рис і, не перемішуючи, залийте водою, щоб вона покрила крупу на 1 палець. Сформуйте невелику гірку з рису та викладіть у центр неочищений часник.

Накрийте кришкою і тушкуйте близько 40 хвилин до готовності рису. Перед подачею заберіть часник і перемішайте плов.

Рецепт капусти з тушонкою

Інгредієнти:

  • 500 г капусти
  • 250 г тушонки
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 3 ст.л. томатної пасти
  • сіль, спеції, зелень за смаком

Приготування:

Наріжте цибулю та моркву. Крупно наріжте капусту.

Обсмажте цибулю з морквою до прозорості, додайте до неї капусту і тушкуйте близько 20 хвилин.

Коли капуста буде майже готова, додайте тушонку та розведену у воді томатну пасту. Тущкуйте ще близько 5 хвилин і подавайте.

Рецепт горохового супу з тушонкою

Інгредієнти:

  • 350 г тушонки
  • 1 банка консервованого горошку
  • 3 картоплини
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • спеції за смаком

Приготування:

Наріжте всі овочі. Обсмажте цибулю з морквою до прозорості, а в цей час поставте варитися картоплю.

Коли картопля буде майже готова, додайте засмажку та тушонку в суп, проваріть 10 хвилин. Додайте горошок та спеції, доведіть до кипіння та подавайте.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X