Швидка вечеря. Рецепт пасти з молодими цукіні та пармезаном

13 липня, 05:26
Перед подачею щедро полийте пасту оливковою олією (Фото:victoria alexandrova / unsplash)

Перед подачею щедро полийте пасту оливковою олією (Фото:victoria alexandrova / unsplash)

Алекс Якутов, шеф-кухар і експерт реаліті Нового каналу На ножах, поділився рецептом ароматної пасти.

Цукіні - це різновид кабачка темно-зеленого кольору. На відміну від родича, він не виростає до величезних розмірів, а його шкірка лишається тонкою та м’якою, тож її не потрібно зрізати. Цукіні можна їсти як термічно обробленим, так і сирим, а за смаком він поєднується буквально з усім: від м’яса до пасти чи рису.

Відео дня

Рецепт пасти з цукіні

Інгредієнти:

  • Паста (тальятеле чи будь-яка інша) — 150 г
  • Цедра лимона — 1 ч. л.
  • Часник — 2 зубчики
  • Цукіні невеликого розміру (можна замінити кабачками) — 2 шт.
  • М’ята — 15 г
  • Пармезан — 50 г
  • Олія (бажано оливкова) — за смаком

Приготування:

Відваріть пасту в підсоленій воді згідно з інструкцією на упаковці. Віділліть 100 мл води, в якій варилася паста, решту злийте, відкинувши пасту на друшляк.

Розігрійте сковорідку з олією, розчавіть часник та відправте смажитись. Коли він віддасть аромат олії, витягніть його й викиньте.

Наріжте цукіні овочечисткою на смужки. Закиньте їх у сковорідку й обсмажуйте буквально кілька хвилин, щоб овоч не втратив форму.

Дрібно порвіть м’яту й відправте до кабачка. Обсмажте разом. Натріть цедру лимона й також відправте на сковорідку. Готуйте, помішуючи, ще кілька хвилин.

Тепер відправте пасту до овочів. Долийте воду, яку відлили раніше та дайте їй википіти.

Насамкінець полийте пасту олією, адже, як кажуть італійці, її забагато не буває. Посипте страву пармезаном і перемішайте.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X