Безвідходна кулінарія. Рецепт пудингу зі старого хліба та кавової гущі

Перед смажінням хліб замочується в кремі (Фото:instagram.com/southbankfoodie)
Ділимося економним рецептом смачного десерту від Тома Ханта для The Guardian.
За словами кулінара, використана кавова гуща створює напрочуд гострий і ароматний смак, особливо у цьому десерті, що складається з французьких тостів і насиченого крему з темного шоколаду.
Цей рецепт є не тільки вишуканим і смачним, але й пропонує чудове використання непотрібних продуктів, котрі ми найчастіше викидаємо: старого хліба та звареної кави.
Рецепт пудингу з черствого хліба
Інгредієнти:
- 100 мл молока
- 160 мл подвійних вершків
- 2 ст.л. кленового сиропу, меду або нерафінованого цукру
- 1 ч.л. кавової гущі
- 100 г чорного шоколаду
- 2 яйця, злегка збиті
- 25 мл рому, бренді або віскі
- 6 товстих скибочок хліба
- 1 ст.л. вершкового масла
Приготування:
1. Налийте молоко і половину вершків у невелику каструлю, додайте підсолоджувач і кавову гущу, доведіть до слабкого кипіння і зніміть з вогню.
2. Подрібніть 80 г шоколаду, покладіть його в миску, залийте зверху гарячою вершковою сумішшю і залиште на пару хвилин. Обережно перемішуйте, поки шоколад не розтане повністю і не з'єднається з вершками. Додайте до суміші збиті яйця та ром, бренді або віскі.
3. Розкладіть скибочки хліба, полийте зверху шоколадною сумішшю і залиште на кілька хвилин просочуватися. Крем, що залишиться лишіть для подачі.
4. Розтопіть столову ложку вершкового масла у великій сковороді на середньому вогні, потім обережно обсмажте замочений хліб порціями по три хвилини з кожного боку або доки на них не почне утворюватися скоринка.
5. Збийте решту 80 мл вершків до загустіння і розігрійте шоколадний крем, що залишився. Подавайте тости з додатковими вершками та шоколадним заварним кремом збоку. Прикрасьте страву натертим зверху шоколадом.
Смачного!