Приготовані в духовці. Святкові страви з м’яса та риби на Великдень

21 квітня, 02:50
Курку можна фарширувати практично будь-якими овочами чи сезонними фруктами. (Фото:rumman amin / unsplash)

Курку можна фарширувати практично будь-якими овочами чи сезонними фруктами. (Фото:rumman amin / unsplash)

Ці нескладні рецепти створять особливу атмосферу за столом.

Після суворого посту м'ясні та рибні страви стають найочікуванішими на великодньому столі. Оскільки багато українців зараз знаходяться далеко від своїх комфортних кухонь та широкого вибору інгредієнтів, ми зібрали кілька святкових рецептів страв із доволі базових продуктів, які нескладно знайти в українських та європейських супермаркетах.

Відео дня

Курка з лимоном та розмарином

Ця курка виходить соковитою та ароматною, а також чудово поєднується з будь-яким гарніром та зеленню. В оригінальному рецепті використовуються лимони, проте їх можна сезонно замінити на яблука, сливи, апельсини, чорнослив або овочі.

Рецепт курки в духовці

claudio schwarz / unsplash
Фото: claudio schwarz / unsplash

Запечений лосось із апельсином

Лосось – одна з найпопулярніших риб у європейських супермаркетах, тому ви можете провести вечір Великодня у компанії саме цієї риби. За бажанням соус можна замінити вершковим, проте апельсин чудово відтіняє смак лосося і надає свіжості.

Рецепт лосося в духовці

Домашня ковбаса

Ковбаса є невід'ємною частиною великодніх кошиків у багатьох країнах, зокрема й в Україні. Готові ковбаски можна як обсмажувати, так і запікати, щоб зробити їх трохи кориснішими. У будь-якому випадку, без ковбаси не обійтися, тому вибирайте рецепт і приступайте до приготування:

Свинячий рулет поркета

В Італії жодне свято не обходиться без цього поєднання сала з м'ясним прошарком та начинки із зелені й перців. Євген Клопотенко готує поркету з «генеральського» сала та відтіняє смак калорійної страви соусом із зелені та лимонного соку.

Рецепт свинини в духовці

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X