Дуже ніжна. Рецепт запеченої картоплі від Євгена Клопотенка

3 липня, 23:03
Щоб картопля була ніжною варто змішати олію та масло (Фото:resnick_joshua1/depositphotos.com)

Щоб картопля була ніжною варто змішати олію та масло (Фото:resnick_joshua1/depositphotos.com)

Кулінарний експерт розповів, як приготувати картоплю конфі з кропом.

Для того, щоб картопля була ніжною, Євген Клопотенко заміняє олію на вершкове масло та додає його в дійсно великій кількості.

Рецепт запеченої картоплі

Інгредієнти:

Відео дня

  • 1 кг картоплі
  • 80 г масла
  • 75 мл оливкової олії
  • 1 ст.л. сушеного кропу
  • 3 зубчики часнику
  • Сіль та перець за смаком

Приготування:

Почистіть картоплю та тонко наріжте шматочками однієї товщини. Це важливо, щоб картопля рівномірно пропеклася.

Змішайте картоплю з 20 г м’якого масла, оливковою олією, кропом і подрібненим часником. Складіть картоплю в форму для випікання, посоліть і поперчіть, зверху викладіть решту масла.

Накрийте картоплю фольгою і запікайте 40 хвилин при температурі 180 °C.

Під кінець зніміть фольгу та запікайте до золотавої скоринки.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X