Розмаїття смаків. Рецепти страв із продуктів тривалого зберігання

Багато консервів можуть замінити м’ясо (Фото:kevin mccutcheon / unsplash)
Ділимося великою кількістю смачних страв, котрі можна приготувати з консервів, круп і не тільки.
Цієї весни ми писали чимало рецептів страв із продуктів тривалого зберігання, а тепер, із постійними відключеннями електроенергії, ці продукти знову стали особливо актуальними. Тож ми вирішили зібрати попередні рецепти в одну велику добірку страв із консервованої риби, м’яса, бобів, овочів і круп. Для їх приготування все одно потрібна електроенергія, але вона не потрібна для їх зберігання.
Що приготувати з круп
Крупи — стратегічні продукти довгого зберігання, котрі мають дуже багато граней у кулінарії. Найпростіший спосіб — зварити, запарити чи й зовсім залити на ніч холодною водою (так можна приготувати гречку та вівсянку). При цьому із більшості круп можна приготувати також борошно й хліб, десерти й навіть котлети.
- Рецепт хліба й оладок з вівсянки
- 6 рецептів з рису: пудинг, битки, плов, пиріжки, суші, пряний рис
- 6 рецептів з гречки: гречаники, оладки, голубці, хліб

Що приготувати з консервів
Консервовані м’ясо, риба та овочі не користуються особливою популярністю для приготування страв у повсякденні, але це не значить, що вони для того не пасують. Із консервів можна приготувати, наприклад, смачні котлети чи бульйон.
- 5 рецептів з тушонки: борщ, суп, капуста, картопля, плов
- 3 рецепти з консервованої риби: суп, котлети, пиріг
- Рецепт рибних котлет із сардин
- Рецепти з консервованої кукурудзи та квасолі: суп, лобіо, котлети, шакшука
Що приготувати з бобових
Боби — дуже хороший вибір, адже вони ситні й здатні непогано замінити м’ясо.
- Рецепт лобіо та печені з квасолі
- 4 рецепти з бобових: оладки, суп, паштет, рагу
- 5 рецептів котлет без м’яса: з нуту, з сочевиці, з риби, з капусти, з грибів

Додаткові страви
Звісно, макарони є одними з основних продуктів, котрі довго зберігаються, швидко готуються та гарно смакують. Щоб урізноманітнити ці страви пропонуємо також спробувати макаронну запіканку чи макаронні чипси.
Ще один очевидний продукт — лаваш. Тому пропонуємо вам 5 нетипових страв із лаваша і, власне, сам рецепт лаваша: класичний і картопляний.
Також ділимося двома рецептами десертів: улюблені солодкі сендвічі королеви Єлизавети ІІ та андрути з вишнями, він же вафельний торт.