«Вареник у серветці». Рецепт бюджетного хлібного рола Serviettenknödel з німецької кухні

6 січня, 21:55
Перед подачею шматочки ролу можна обсмажити на сковороді (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Перед подачею шматочки ролу можна обсмажити на сковороді (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Рецептом у своєму фуд-блозі My Happy Food поділився Едуард Насиров.

Цей рецепт може видатися дещо дивним, однак результат вас приємно здивує. Страва Serviettenknödel походить із Німеччини і дослівно перекладається як «вареник у серветці». Справа в тім, що раніше цей рол готували, загортаючи в серветку. Тепер страву загортають у фольгу, але назва й технологія збереглися.

Відео дня

Рецепт рола з хліба

Інгредієнти на 6−8 порцій:

  • 1 хлібина — 600−700 г
  • 4 яйця
  • 2,5 склянки молока
  • 120−150 г вершкового масла
  • 1 велика цибулина
  • сіль та перець за смаком
  • 1 пучок петрушки

Приготування:

1. Підготуйте інгредієнти: наріжте кубиком хліб, подрібніть цибулину й петрушку.

2. Розтопіть у сотейнику на середньому вогні вершкове масло, додайте цибулю і готуйте до м’якості. Тим часом змішайте яйця, молоко та сіль.

3. Складіть кубики хліба у велику миску, влийте молочну суміш і добре перемішайте. Додайте цибульну суміш і петрушку, гарно перемішайте і лишіть на годину відпочити.

4. Викладіть хлібну суміш на 2−3 окремі листи фольги, сформуйте «ковбаски», обгорніть кожну фольгою, потім іще одним шаром. Добре скрутіть кінці фольги.

5. Покладіть рулети у велику каструлю з окропом і варіть на середньому вогні 45 хвилин.

6. Дістаньте рулети з води, дайте їм охолонути і зніміть фольгу. Наріжте кожне поліно на скибочки товщиною 0,5−1 см, змастіть маслом та подавайте з улюбленим соусом або просто так.

Також можна злегка обсмажити шматочки на олії із часником.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X