Та сама паляниця і не тільки. Що приготувати, щоб познайомити іноземців з українською кухнею

22 березня, 00:35
Вареники можна готувати з солоною та солодкою начинками (Фото:kovalnadiya.ukr.net/depositphotos.com)

Вареники можна готувати з солоною та солодкою начинками (Фото:kovalnadiya.ukr.net/depositphotos.com)

Ми зібрали кілька рецептів українських страв, які чудово репрезентують нашу кухню.

Оскільки багато українців зараз перебувають за кордоном у друзів, родичів або просто чуйних європейців, які дали притулок переселенцям у себе вдома, кулінарія стає чудовим методом знайомства з українською культурою. Окрім того, приготування їжі допомагає відволіктися від неприємних новин.

Відео дня

Що приготувати з українських страв

Перша асоціація, звичайно, — борщ. Більшість європейців якщо не куштували, то принаймні чули про цю страву. Проте дотепер багато людей асоціює його з російською кухнею. Найкращий спосіб боротьби з дезінформацією — дегустація справжнього українського борщу.

Друга на черзі страва — вже легендарна паляниця, яка стала паролем усіх українців. Тим більше, вона чудово смакуватиме з борщем.

Уявити українську кухню, не приготувавши вареники, — неможливо, тому це третя страва у списку.

Ще одна страва, яка не залишить іноземців байдужими, — голубці.

Українські кулінари вже давно говорять про те, що чебуреки — найкращий український стрит-фуд. Тому готуйте своїм знайомим цю кримськотатарську страву, щоб показати і цю частину української кухні.

Десерти української кухні

Почати варто з класики: налисників із сиром та сирників. Останні готують у слов’янських країнах, однак у Центральній та Західній Європі такої страви немає, а їх аналогом вважають чизкейк.

Серед менш поширених, та не менш смачних десертів також:

Показати ще новини
Радіо НВ
X