Свіжі ідеї. Шеф-кухарі поділилися лайфхаком, як приготувати смачні закуски за 10 хвилин

5 червня 2020, 04:26

Часто трапляється, що прийшли гості, а пригостити їх нічим. Шефи ХЗ-шоу Ілля Сьомін і Антон Васильєв поділилися лайфхаком, як за 10−20 хвилин врятувати ситуацію і навіть приємно здивувати близьких або друзів.

Шеф-кухарі Ілля Сьомін і Антон Васильєв поділилися легкими рецептами закусок, які прикрасять стіл, в разі, якщо ви, наприклад, забули, що звали гостей, а вони вже близько. Учасники гастропроекту Хлібне видовище, або ХЗ-шоу, яке Новий канал випускає в YouTube, рекомендують приготувати салат з бринзою або сиром фета і гуакамоле, який підійде як соус-діп до овочів або чіпсів. До речі, ці легкі страви будуть особливо актуальні влітку і можуть стати чудовою ідеєю для легкої вечері.

Відео дня

«У мене в холодильнику практично завжди є огірки, томати і сир фета. З цих продуктів можна нашвидкуруч приготувати відмінний салат», — поділився Антон Васильєв.

«Я теж вважаю, що безпрограшний варіант швидкої страви — будь-який салат, з заправкою з оливкового масла і бальзамічного оцту», — каже Ілля Сьомін. — «А взагалі, для таких випадків я завжди тримаю в холодильнику кілька авокадо для гуакамоле, кілька упаковок хумусу і пару пакетів з начос».

Швидкий свіжий салат від Антона Васильєва

Салат зі свіжими овочами і бринзою (Фото: прес-служба Нового каналу)
Салат зі свіжими овочами і бринзою / Фото: прес-служба Нового каналу

Складові:

• помідор — 150 г;

• огірок свіжий — 50 г;

• зелена цибуля — 10 г;

• бринза овеча або фета — 50 г;

• оливкова олія — 10 г;

• сіль, перець — за смаком.

Приготування

1. Наріжте помідори і огірки кубиками.

2. Подрібніть зелену цибулю.

3. Бринзу наріжте кубиками. Перемішайте з овочами.

4. Приготуйте заправку: додайте в оливкове масло сіль і перець.

5. Заправте салат, перемішайте і подавайте гостям.

Гуакамоле

Гуакамоле з начос (Фото: Pixabay)
Гуакамоле з начос / Фото: Pixabay

Гуакамоле — це холодна закуска родом з Мексики. Її готують з м’якоті авокадо, додаючи туди помідори, кінзу, сік лайма й інші овочі і спеції. Традиційно гуакамоле їдять з начос (чіпси з кукурудзяної муки), хлібом, багетом, лавашем. Також його можна подавати як гарнір до будь-яких страв. Ілля Сьомін рекомендує готувати його так.

Складові:

• стиглі авокадо — 2 шт .;

• помідор — 1 шт .;

• лимонний сік — 2 ст. л .;

• цибуля ріпчаста — половина цибулини;

• кінза — 1 ст. л .;

• сіль — половина чайної ложки.

Приготування

1. Очистіть авокадо, ложкою вийміть м’якоть і розімніть її виделкою. Полийте лимонним соком.

2. Дрібно наріжте цибулю.

3. Перемішайте м’якоть авокадо з кінзою, цибулею і сіллю.

4. Помідор подрібніть і додайте в масу з авокадо.

Нагадуємо, що гастропроект Нового каналу Хлібне видовище, де шефи готують страви, діляться Лайфхак і змагаються за поїздку в Нью-Йорк, виходить в YouTube по неділях. У последне випуску вони здивували глядачів тортом з пельмеенй і скремблом з шпрот.

Хлібне видовище — дивитися онлайн випуск від 31 травня 2020

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X