Бюджетно і смачно. Простий рецепт ньокі з батату та песто з петрушки

8 вересня, 00:02
Для приготування ньокі вам знадобиться всього 2 інгредієнти (Фото:alex lvrs / unsplash)

Для приготування ньокі вам знадобиться всього 2 інгредієнти (Фото:alex lvrs / unsplash)

Із приготуванням цієї страви впорається буквально кожен, а свіжі смаки змусять вас закохатися в цей рецепт.

Якщо ви любите прості і дешеві рецепти, зберігайте цей і насолоджуйтеся. Він потребує мінімуму інгредієнтів і кулінарних вмінь, до того ж є веганським і достатньо легким.

Відео дня

Рецепт ньоків із батату

Інгредієнти:

  • батат — 3 шт.
  • борошно
  • сіль
  • оливкова олія
  • петрушка — невеликий пучок
  • часник — 2−3 зубчики
  • волоські горіхи — жменя
  • сік половини лимона

Приготування:

1. Вимийте батат, проткніть його чимало разів виделкою, викладіть на застелене пергаментом деко та відправте запікатися в духовку до м’якості (близько 20−30 хвилин).

2. Готовому батату дайте трохи охолонути, розріжте його та вийміть м’якоть ложкою.

3. Розтовчіть батат у мисці, додайте дрібку солі та поступово всипайте борошно, постійно мішаючи. Додавайте борошно, поки не отримаєте пружне тісто, що не липне до рук.

4. Сформуйте з тіста кулю, розріжте її на 4 частини і розкачайте кожну в продовгасту «ковбаску». Наріжте ковбаски на невеликі шматочки та відправте варитися в киплячу воду, поки вони не спливуть.

5. У цей час збийте в блендері невеликий пучок петрушки, оливкову олію, 2−3 зубчики часнику, жменю волоських горіхів з дрібкою солі і соком половини лимона. У вас має вийти соус схожий на песто.

6. Вилийте соус на пательню, додайте пару столових ложок води з ньоків і нагрійте його. Додайте в соус відварені ньоки, протушкуйте разом 2−3 хвилини і подавайте.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X