Прості, смачні й бюджетні. Чотири рецепти українських страв із капусти

10 жовтня, 05:18
Фучки, крижавки, капусняк (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Фучки, крижавки, капусняк (Фото:instagram.com/my_happyfood)

Кулінар Едуард Насиров поділився рецептами в своєму фуд-блозі My Happy Food.

Капуста займає справді вагоме місце в українській кулінарній традиції, адже вона завжди була дешевою й доступною, підходила для посту й легко ставала частиною різних страв. Традиційним є козацький капусняк і фучки, лемківські капустяні оладки, не менш популярними є крижавка і звичайна квашена капуста. Ми зібрали ці чотири рецепти від Едуарда Насирова, щоб ви могли сповна насолодитися цим українським овочем.

Відео дня

Рецепт оладок із капусти — фучки

Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна
  • 3 яйця
  • 250 мл молока
  • 1 цибулина, подрібнити
  • 1 склянка квашеної капусти
  • ½ ч.л. цукру
  • 1/3 ч.л. соди/розпушувача
  • сіль, чорний перець і кмин за смаком
  • олія для смаження

Приготування:

1. Просто з'єднайте всі інгредієнти, окрім капусти та цибулі, та гарно перемішайте. Потім наріжте цибулю та додайте її в тісто разом із капустою. Перемішайте.

2. Сформуйте оладки і смажте на невеликій кількості олії на середньому вогні до золотистості з двох боків.

Подавайте зі сметаною чи іншим соусом.

Рецепт квашеної капусти

Інгредієнти:

  • 3 кг капусти
  • 250 г моркви
  • 45−60 г солі
  • 10 горошин духмяного та чорного перцю
  • 3−4 лаврових листки
  • 1 гострий перець

Повний рецепт шукайте за посиланням.

Рецепт маринованої капусти — крижавки

Інгредієнти:

  • 2,5 кг капусти
  • 500−700 г буряку
  • 200 г моркви
  • 1 головка часнику

Для маринаду:

  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка оцту 5−6%
  • 2 ст.л. солі
  • ½ склянка олії
  • 1 л окропу
  • лавровий лист, перець

Приготування:

1. Наріжте капусту на 8 частин так, щоб качан залишився і тримав листя. Натріть моркву на тертці, подрібність часник. Буряк очистіть і наріжте тонкими пластинками. Викладіть овочі шарами у каструлю чи миску.

2. Для маринаду змішайте всі інгредієнти, перемішуйте доки сіль і цукор не розчиняться.

3. Залийте капусту гарячим маринадом, накрийте тарілкою, поставте зверху вантаж і залиште при кімнатній температурі на 5−7 днів.

4. Перекладіть готову капусту в банки, залийте маринадом та відправте в холодильник. Зберігати можна до 2 місяців.

Рецепт капусняка

Інгредієнти:

  • 1 цибулина
  • 2 моркви
  • 2−3 зубчики часнику
  • Чилі
  • 4 картоплини
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • 1 скл. квашеної капусти
  • 2 лаврових листи
  • 1 склянка пшона
  • 3 ст.л. олії
  • 1,5 л води

Повний рецепт шукайте за посиланням.

Показати ще новини
Радіо НВ
X