Страва — комфорт. Рецепт запеченої картоплі з ковбасою та капустою

Подавати страву потрібно теплою (Фото:instagram.com/budgetbytes)
Ідею страви запропонували кулінари сайту про бюджетну кулінарію Budget Bytes.
Тренд комфортної їжі надзвичайно популярний в останні роки, тому чимало кулінарних експертів врешті повертаються до страв типу картоплі з ковбасою та переосмислюють їх у більш вишукані варіанти. Приміром, кулінари Budget Bytes таку запечену картоплю доповнюють домашнім гірчичним вінегретом.
Рецепт запеченої картоплі з ковбасою та капустою
Інгредієнти:
- 220 г ковбаси
- 450 г маленької червоної картоплі
- ½ головки капусти
- 2 ст.л. оливкової олії
- Дрібка солі і перцю
- Жменя подрібненої свіжої петрушки
Для соусу вінегрет:
- ¼ склянки оливкової олії
- 2 ст.л. червоного винного оцту
- 1 ст.л. меленої або цільнозернової гірчиці
- 1 невеликий зубчик часнику, подрібнений
- ¼ ч.л. солі
- Свіжо подрібнений перець
Приготування:
1. Розігрійте духовку до 205ºС. У невеликій мисці змішайте всі інгредієнти для вінегрету та відставте його.
2. Наріжте ковбасу кружальцями товщиною приблизно 0,8 см. Добре вимийте картоплю і також наріжте її ідентичними кружальцями. Викладіть ковбасу та картоплю на велике деко та збризніть 1 столовою ложкою оливкової олії. Зверху посипте дрібкою солі та перцю.
3. Приберіть із капусти брудні або пошкоджені листя. У капусти зріжте плодоніжку, потім розріжте її навпіл. Одну половинку наріжте скибочками шириною 2 см. Кожен шматочок розріжте на дві частини. Викладіть шматочки капусти на деко разом з ковбасою та картоплею. Змастіть оливковою олією, притрусіть сіллю та перцем.
4. Запікайте страву в розігрітій до 205ºС духовці 20 хвилин. Потім дістаньте деко, переверніть усі шматочки та поверніть у духовку ще на 10 хвилин, поки все трохи не підрум'яниться й стане трохи коричневим і хрустким.
5. Вийміть деко з духовки, зверху посипте свіжою нарізаною петрушкою та гірчичним вінегретом. Подавайте страву теплою.
Смачного!