Страва — комфорт. Рецепт запеченої картоплі з ковбасою та капустою

19 березня, 03:01
Подавати страву потрібно теплою (Фото:instagram.com/budgetbytes)

Подавати страву потрібно теплою (Фото:instagram.com/budgetbytes)

Ідею страви запропонували кулінари сайту про бюджетну кулінарію Budget Bytes.

Тренд комфортної їжі надзвичайно популярний в останні роки, тому чимало кулінарних експертів врешті повертаються до страв типу картоплі з ковбасою та переосмислюють їх у більш вишукані варіанти. Приміром, кулінари Budget Bytes таку запечену картоплю доповнюють домашнім гірчичним вінегретом.

Відео дня

Рецепт запеченої картоплі з ковбасою та капустою

Інгредієнти:

  • 220 г ковбаси
  • 450 г маленької червоної картоплі
  • ½ головки капусти
  • 2 ст.л. оливкової олії
  • Дрібка солі і перцю
  • Жменя подрібненої свіжої петрушки

Для соусу вінегрет:

  • ¼ склянки оливкової олії
  • 2 ст.л. червоного винного оцту
  • 1 ст.л. меленої або цільнозернової гірчиці
  • 1 невеликий зубчик часнику, подрібнений
  • ¼ ч.л. солі
  • Свіжо подрібнений перець

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 205ºС. У невеликій мисці змішайте всі інгредієнти для вінегрету та відставте його.

2. Наріжте ковбасу кружальцями товщиною приблизно 0,8 см. Добре вимийте картоплю і також наріжте її ідентичними кружальцями. Викладіть ковбасу та картоплю на велике деко та збризніть 1 столовою ложкою оливкової олії. Зверху посипте дрібкою солі та перцю.

3. Приберіть із капусти брудні або пошкоджені листя. У капусти зріжте плодоніжку, потім розріжте її навпіл. Одну половинку наріжте скибочками шириною 2 см. Кожен шматочок розріжте на дві частини. Викладіть шматочки капусти на деко разом з ковбасою та картоплею. Змастіть оливковою олією, притрусіть сіллю та перцем.

4. Запікайте страву в розігрітій до 205ºС духовці 20 хвилин. Потім дістаньте деко, переверніть усі шматочки та поверніть у духовку ще на 10 хвилин, поки все трохи не підрум'яниться й стане трохи коричневим і хрустким.

5. Вийміть деко з духовки, зверху посипте свіжою нарізаною петрушкою та гірчичним вінегретом. Подавайте страву теплою.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X