Їжа вихідного дня. Рецепт спаржевої квасолі з беконом і яйцем

15 червня 2019, 07:38

В рамках спільної рубрики НВ і творця блогу #женякотораяест, Женя ділиться простими і смачними рецептами для ідеальних вихідних після довгої робочого тижня і бунтівної п’ятниці.

Думаю, ми всі можемо зійтися на тому, що сніданком може вважатися будь-яка їжа, в якій є бекон і яйце.

@ Наталія Кравчук
Фото: @ Наталія Кравчук

Цього разу ми додамо до них зелену спаржеву квасолю і вершки, щоб хоч якось урізноманітнити нашу підгорілу яєчню, яка дістається нам по буднях.

Відео дня

Інгредієнти:

  • 1 яйце
  • 200 грам бекону
  • 500 грам зелених стручків спаржевої квасолі
  • чашка вершків 33%

Час приготування: 10 хвилин

@ Наталія Кравчук
Фото: @ Наталія Кравчук

Бекон ми наріжемо невеликими шматочками і відправимо на суху сковороду — він віддасть жир, на якому ми будемо готувати решту.

@ Наталія Кравчук
Фото: @ Наталія Кравчук
@ Наталія Кравчук
Фото: @ Наталія Кравчук

Паралельно ми поставимо кип’ятити воду, в якій нам належить зварити ідеальне яйце всмятку.

@Наталія Кравчук
Фото: @Наталія Кравчук

Бекон підрум'янився, значить на сковорідку пора закидати спаржеву квасолю. Нам важливо, щоб стручки залишилися соковитими і не перетушкованими, тому ми зменшимо вогонь, перемішаємо квасолю з беконом, заллємо вершками і накриємо кришкою максимум на 5 хвилин.

@ Наталія Кравчук
Фото: @ Наталія Кравчук
@ Наталія Кравчук
Фото: @ Наталія Кравчук

Тим часом в киплячу воду ми на ложечці опустимо яйце і засікти рівно 6 хвилин, щоб воно не переварилося, і жовток просякнув стручки при подачі.

@ Наталія Кравчук
Фото: @ Наталія Кравчук

Викладати стручки на тарілку варто лише тоді, коли ви доварили і почистили яйце, попередньо потримавши його під холодною водою, щоб шкаралупа відходила легко.

Готово! Розламайте яйце виделкою, щоб жовток розтікся по ідеальним вершковим стручкам з ароматом бекону!

@ Наталія Кравчук
Фото: @ Наталія Кравчук

І нехай ваш суботній ранок буде таким же плавним, як жовток, що розтікається по стручкам, і таким же ніжним, як вершковий соус.

Дякуємо за допомогу в організації зйомки студію Vlasna кухня.

Редактор: Юлія Найденко

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X