«Ніхто не готує тобі сніданки?». Євген Клопотенко підтримав флешмоб українців і поділився добіркою рецептів

14 листопада 2022, 15:51
Усі сніданки готуються не більше 10 хвилин (Фото:thought catalog / unsplash)

Усі сніданки готуються не більше 10 хвилин (Фото:thought catalog / unsplash)

Кулінарний експерт запропонував п’ять рецептів швидких і смачних ранкових страв, на які його надихнуло недавнє інтерв'ю Зеленських.

«Ніхто не готує тобі сніданки? Тоді тримай добірку сніданків, які можеш приготувати самостійно. Це простий і смачний спосіб потурбуватися про себе, коли не вистачає близької людини поруч», — написав Євген Клопотенко. Гастро-експерт радить п’ять страв, котрі готуються до 10 хвилин.

Відео дня

Рецепт сирників

Інгредієнти:

  • 400 г білого сиру (9% жирності)
  • 1 яйце
  • 3 ст.л. борошна + для панірування
  • 3 ст.л. цукру
  • 3−4 ст.л. олії для смажіння
  • 1 дрібка солі
  • 10 г ванільного цукру

Приготування:

1. Покладіть сир у миску, додайте сіль, яйце і два види цукру. Перемішайте інгредієнти до отримання однорідної маси. Для цього найкраще використовувати звичайну виделку, ложку або товкучку для картоплі.

2. До отриманої сирної суміші додайте борошно, якщо сир виявився досить мокрим, то додайте на одну столову ложку борошна більше. Але головне не переборщити, щоб сирники вийшли ніжними.

3. Змочіть руки невеликою кількістю олії і скачайте з сирної маси невеликі кульки діаметром 3−4 см, а потім придавіть їх у форму сирника. Запаніруйте сирники в борошні, щоб вони не втрачали форму під час смажіння.

4. Добре розігрійте антипригарну пательню з 3−4 ст. л. соняшникової олії на середньому вогні і не зменшуйте вогонь під час смажіння. Для того, щоб отримати красиву золотисту скоринку обсмажуйте сирники приблизно по 2−3 хвилини з кожного боку.

5. Щоб прибрати зайвий жир із сирників, спочатку викладіть їх на паперовий рушник. Потім перекладіть сирники в тарілки для подачі, посипте трохи цукровою пудрою, додайте варення або сметану.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Рецепт хрумких грінок

Інгредієнти:

  • 4 скибочки хліба
  • 40 г вершкового масла
  • сіль та прованські трави до смаку

Приготування:

1. Розігрійте пательню на невеликому вогні та розтопіть на ній вершкове масло. Можна смажити грінки і на соняшниковій олії, але з вершковим вийде ніжніше і смачніше.

2. Викладіть хліб на пательню так, щоб він щільно торкався поверхні сковорідки. Можете навіть ніжно притиснути хліб руками, щоб грінки рівномірно просмажилися.

3. Смажте грінки приблизно по 2 хвилини з кожного боку. Головне, щоб вони набули красивої золотавої скоринки.

4. Викладіть готові грінки на тарілку, посоліть і приправте до смаку. Солити та приправляти спеціями краще вже готові грінки, так вони виходять смачнішими.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Рецепт яєчні з овочами

Інгредієнти:

  • 1 невеликий баклажан (250 г)
  • 4 яйця
  • 1 зубчик часнику
  • 1 великий томат
  • 4 ст.л. оливкової олії
  • зелень петрушки до смаку
  • сіль і перець до смаку

Приготування:

1. Промийте томат і баклажан, наріжте обидва невеликим кубиком. Подрібніть зубчик часнику.

2. Розігрійте пательню з 4 ст.л. оливкової олії, відправте на неї часник, а потім баклажан і тушкуйте разом 5 хвилин. Потім додайте томат і тушкуйте ще 2 хвилини.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

3. Вбийте чотири яйця, посоліть і поперчіть до смаку, накрийте кришкою та смажте на невеликому вогні, поки не приготуються білки. Перед подачею посипте подрібненою зеленню петрушки до смаку.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Рецепт тостів із яйцем

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 4 шматки хліба
  • 1 томат
  • 4 гілочки петрушки
  • 20 г вершкового масла
  • сіль і перець за смаком

Приготування:

1. Підсушіть хліб у тостері або на сковороді без масла упродовж 1−2 хвилин. Томати наріжте невеликим кубиком, листя петрушки дрібно нарубайте. Розбийте яйця в миску та перемішайте їх виделкою.

2. Обсмажте томати на вершковому маслі впродовж 1 хвилини на розігрітій пательні. Потім влийте яйця й смажте, постійно помішуючи, щоб отримати ніжний смак. Додайте зелень і спеції до смаку.

3. Викладіть яйця на тости та подавайте.

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Рецепт сандвічу з грибами та беконом

Інгредієнти:

  • 1 чіабата або багет
  • 200 г печериць
  • 200 г оливок без кісточок
  • 2 ст.л. олії
  • 150 мл вершків
  • 6 слайсів бекону
  • 4 слайси твердого сиру

Приготування:

1. Подрібніть печериці і оливки ножем чи блендером до дрібних шматочків. Розігрійте у сковороді 2 столові ложки олії та підрум'яньте гриби протягом декількох хвилин. Потім додайте до грибів оливки.

2. Влийте у сковорідку 150 мл вершків і тушкуйте протягом 8−10 хвилин до отримання досить густої грибної пасти. Посоліть і поперчіть за смаком.

3. Розріжте чіабату або багет уздовж на дві половинки. 6 слайсів бекону підрум'яньте в духовці при 180 °C протягом 10−15 хвилин до хрусткого стану.

4. На нижню частину чіабати викладіть пасту з печериць із оливками. Далі викладіть сир і накрийте чіабату верхньою частиною. Відправте сендвіч у духовку на 5 хвилин за температури 185 °C, щоб розплавити сир.

5. Дістаньте сандвіч, покладіть всередину хрусткий бекон і подавайте.

Смачного!

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com
Показати ще новини
Радіо NV
X