На йогурті. Простий рецепт оладок з яблуком

5 червня, 03:57
Яблука потрібно додавати часточками (Фото:instagram.com/anjablaklint)

Яблука потрібно додавати часточками (Фото:instagram.com/anjablaklint)

Оладки за цим рецептом нагадують за смаком яблучний пиріг.

Ця страва створює затишну атмосферу сніданку в будь-яку погоду та сезон. Подавати оладки можна з кленовим сиропом та корицею, на американський лад, або зі сметаною, як це звикли робити вдома.

Відео дня

Рецептом у рамках ініціативи #CookforUkraine поділилася Аня Алвін, кулінарка українського походження, яка увійшла до Топ-5 кухарів шведської версії МастерШеф 2022.

Рецепт оладок з яблуком

Складові:

  • 200 мл грецького йогурту (3-5%)
  • 1 яйце
  • 3/4 ст. пшеничного борошна
  • 1 яблуко
  • 1 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. розпушувача
  • дрібка солі
  • вершкове масло для смаження

Приготування:

Змішайте йогурт із яйцем, цукром, сіллю, розпушувачем та борошном до густого тіста. Дайте відпочити 15 хв.

У цей час тонко наріжте яблуко близько 2 мм. Розігрійте вершкове масло на сковороді.

Починайте обсмажувати оладки (2 столові ложки тіста на одну), зменшіть вогонь до середнього і покладіть на кожну оладку скибочку яблука.

Обсмажуйте 2-3 хвилини, потім переверніть і смажте ще 2 хвилини. У цей час яблука карамелізуються та додадуть страві свого аромату.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X