На йогурті. Простий рецепт оладок з яблуком

Яблука потрібно додавати часточками (Фото:instagram.com/anjablaklint)
Оладки за цим рецептом нагадують за смаком яблучний пиріг.
Ця страва створює затишну атмосферу сніданку в будь-яку погоду та сезон. Подавати оладки можна з кленовим сиропом та корицею, на американський лад, або зі сметаною, як це звикли робити вдома.
Рецептом у рамках ініціативи #CookforUkraine поділилася Аня Алвін, кулінарка українського походження, яка увійшла до Топ-5 кухарів шведської версії МастерШеф 2022.
Рецепт оладок з яблуком
Складові:
- 200 мл грецького йогурту (3-5%)
- 1 яйце
- 3/4 ст. пшеничного борошна
- 1 яблуко
- 1 ст.л. цукру
- 1 ч.л. розпушувача
- дрібка солі
- вершкове масло для смаження
Приготування:
Змішайте йогурт із яйцем, цукром, сіллю, розпушувачем та борошном до густого тіста. Дайте відпочити 15 хв.
У цей час тонко наріжте яблуко близько 2 мм. Розігрійте вершкове масло на сковороді.
Починайте обсмажувати оладки (2 столові ложки тіста на одну), зменшіть вогонь до середнього і покладіть на кожну оладку скибочку яблука.
Обсмажуйте 2-3 хвилини, потім переверніть і смажте ще 2 хвилини. У цей час яблука карамелізуються та додадуть страві свого аромату.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.