Ідеальний сніданок для тих, хто на дієті. Фітнес-яйця Бенедикт від Вікторії Попін

13 травня 2021, 12:37

Кулінар Вікторія Попін пропонує фітнес-варіант розкішного сніданку: житньо-пшенична, далека від здобної булочка, солена риба, яйце пашот та дієтичний «голландський» соус на основі авокадо

Це той вид сніданку, коли потрібно панувати над калоріями, а так хочеться потішити себе чимось особливим. Цей сніданок не є такий, щоб після нього за вітром носило, він ситний та повноцінний, але в порівнянні з калорійністю класичних яєць Бенедикт це якесь благословення для гурманів, які не зовсім можуть дозволити собі справжню розпусту. Тож ці фітнес-яйця Бенедикт ідеальні для дієтних вихідних, коли дозволяєш собі щось більше, проте в рамках дозволеного.

Відео дня

Вікторія Попін

Автор та власниця кулінарного сайту Picante Cooking

Фітнес-яйця Бенедикт

Інгредієнти:

  • 2 житньо-пшеничні булочки (можна використати будь-які інші булочки, житній хліб або ж хлібці)
  • 4 яйця пашот
  • 100 г малосольної горбуші чи іншої лососевої риби, порізати тонкими смужками
  • 30 г улюбленого мікрогріну чи салатного листя
  • 2 ст. л. гострого маринованого перцю (можна не використовувати)
  • Сіль та чорний свіжозмелений перець до смаку

Для соусу:

  • 1 велике стигле авокадо, розрізати навпіл, видалити кісточку, вишкребти м’якоть
  • Сік ½ лимона
  • Сіль до смаку
  • 1 ч.л. м’якого вершкового масла (можна не використовувати)
  • 125−150 мл окропу

Приготування:

1. Яйця пашот зварити, як вказано у рецепті приготування яєць пашот.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

2. Приготувати соус. Для цього м’якоть авокадо, лимонний сік, сіль та масло помістити в глибоку чашу. Збити за допомогою занурювального блендера до однорідності. Продовжуючи збивати, поступово влити окріп. Спочатку 100 мл, а далі, вже регулюючи бажану консистенцію, при потребі долити більше.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

3. Булочки розрізати навпіл й підрум'янити зрізом донизу у сухій сковорідці. Одразу ж щедро змастити половиною соусу, на соус викласти мікрогрін чи салатне листя, зверху розподілити рибу, а на неї гострий перець, якщо використовуєте.

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

4. На перець зверху викласти решту соусу, а на нього покласти по одному вареному яйцю пашот. Посолити та приправити чорним свіжо змеленим перцем до смаку. При бажанні, прикрасити зеленню. Подавати одразу ж!

picantecooking.com
Фото: picantecooking.com

Більше рецептів шукайте на picantecooking.com

Показати ще новини
Радіо NV
X