Не викидати. Смачна страва з вчорашньої картоплі на Святвечір

Млинці з вчорашньої картоплі на Святвечір (Фото:koss13 / depositphotos)
Приготовлена їжа часто залишається на другий день і багато хто відправляє її у відро для сміття.
Відкриваючи каструлю зі вчорашньою вареною картоплею, ми кривимо носом і не хочемо навіть намагатися розігрівати та їсти продукт вчорашнього приготування. Картопля вирушає в брухт, а думки знову крутяться навколо того, що приготувати на черговий обід чи вечерю. Виходом із такої ситуації можуть стати картопляні млинці. Підсмажені до золотистої скоринки вони згодяться навіть на святковий стіл у Святвечір.
Як приготувати млинці з вчорашньої картоплі
Інгредієнти
Картопля варена — 55 г
Яйце — 1 шт.
Борошно — 3 ст.л.
Цибулина — 1 шт.
Сир (твердий) — 100 г
Сіль, спеції - за смаком
Рослинна олія для підсмажування
Приготування
Розімніть картоплю до однорідного пюре. Підсмажте дрібно порізану цибулю. Натріть на тертці сир. Розбийте в готове пюре яйце, додайте сир і борошно. Перемішайте до однорідної маси. Сформуйте невеликі млинці та підсмажте на заздалегідь розігрітій сковороді до золотистої скоринки.
Млинці з вчорашньої картоплі можна подавати на стіл зі сметаною або несолодким йогуртом, разом з салатом зі свіжих овочів.