Усього із трьох інгредієнтів. Простий рецепт кавового тістечка без випікання

28 листопада 2022, 02:28
Прикрасити можна кавою, збитими вершками та безе (Фото:instagram.com/anna_rita_granata)

Прикрасити можна кавою, збитими вершками та безе (Фото:instagram.com/anna_rita_granata)

Ділимося італійським рецептом кавового парфе.

Semifreddo al caffe — вишуканий холодний десерт, що має консистенцію морозива. Для приготування потрібно всього три інгредієнти, жодного випікання чи заварювання, а лише 10 хвилин підготовки та кілька годин у морозильній камері. Ділимося рецептом із фуд-блогу Tаvolartegusto.

Відео дня

Рецепт кавового десерту

Інгредієнти:

  • 500 г вершків (можна рослинних)
  • 175 г холодного згущеного молока
  • 6 чайних ложок розчинної кави
  • безе/кавові зерна/збиті вершки для декору

Приготування:

1. Вистеліть форму харчовою плівкою.

2. Розігрійте 4 ст.л. вершків із розчинною кавою та гарно розмішайте до розчинення. Додайте згущене молоко, розмішайте та відправте в холодильник.

3. Збийте решту вершків до стійкої консистеції, додайте холодну кавову суміш і ретельно перемішайте до однорідної консистенції та кольору.

4. Перелийте суміш у вистелену плівкою форму, кілька разів обережно постукайте заповненою формою по столу, щоб суміш добре розподілилася з усіх боків.

5. Відправте десерт у морозильну камеру на 4−5 годин, поки він застигне. Потім дістаньте форму з морозильної камери, лишіть на 2−3 хвилини, потім, витягаючи за плівку, дістаньте десерт з форми. Переверніть на сервірувальну тарілку та прикрасьте за бажанням.

У морозильнику десерт можна зберігати впродовж 2 місяців.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X