Усього із трьох інгредієнтів. Простий рецепт кавового тістечка без випікання

Прикрасити можна кавою, збитими вершками та безе (Фото:instagram.com/anna_rita_granata)
Ділимося італійським рецептом кавового парфе.
Semifreddo al caffe — вишуканий холодний десерт, що має консистенцію морозива. Для приготування потрібно всього три інгредієнти, жодного випікання чи заварювання, а лише 10 хвилин підготовки та кілька годин у морозильній камері. Ділимося рецептом із фуд-блогу Tаvolartegusto.
Рецепт кавового десерту
Інгредієнти:
- 500 г вершків (можна рослинних)
- 175 г холодного згущеного молока
- 6 чайних ложок розчинної кави
- безе/кавові зерна/збиті вершки для декору
Приготування:
1. Вистеліть форму харчовою плівкою.
2. Розігрійте 4 ст.л. вершків із розчинною кавою та гарно розмішайте до розчинення. Додайте згущене молоко, розмішайте та відправте в холодильник.
3. Збийте решту вершків до стійкої консистеції, додайте холодну кавову суміш і ретельно перемішайте до однорідної консистенції та кольору.
4. Перелийте суміш у вистелену плівкою форму, кілька разів обережно постукайте заповненою формою по столу, щоб суміш добре розподілилася з усіх боків.
5. Відправте десерт у морозильну камеру на 4−5 годин, поки він застигне. Потім дістаньте форму з морозильної камери, лишіть на 2−3 хвилини, потім, витягаючи за плівку, дістаньте десерт з форми. Переверніть на сервірувальну тарілку та прикрасьте за бажанням.
У морозильнику десерт можна зберігати впродовж 2 місяців.
Смачного!