З мінімуму інгредієнтів. Простий рецепт домашніх ірисок

25 січня, 04:08
Цукерки краще запакувати, щоб вони не злипалися і не обвітрювалися (Фото:instagram.com/tavolartegusto)

Цукерки краще запакувати, щоб вони не злипалися і не обвітрювалися (Фото:instagram.com/tavolartegusto)

Публікуємо рецепт італійської кулінарки Сімони Мірто з її фуд-блогу Tavolartegusto.

Іриски — одні з тих цукерок, котрі нагадують про дитинство і які насправді нескладно приготувати самотужки. Зробити ці цукерки можна м’якшими чи твердішими в залежності від ваших уподобань. Щоб відрегулювати бажану консистенцію, вам знадобиться кулінарний термометр.

Відео дня

Рецепт ірисок

Інгредієнти на 25−30 шт.:

  • 200 мл рідких вершків
  • 180 г цукру
  • насіння ½ стручка ванілі (або пакетик ванілі)
  • 30 г солоного вершкового масла (або класичного + дрібка солі)
  • 2 великі ложки акацієвого меду

Приготування:

1. Насамперед підготуйте форму. Найкраще використовувати силіконову форму для кексу, щоб не було труднощів із від'єднанням від неї. Також можна вистелити пергаментним папером прямокутну чи квадратну форму для випікання.

2. У каструлю з високими бортами викладіть усі інгредієнти та поставте на середній вогонь. Варіть, часто помішуючи, поки масло не розтане. Потім доведіть до кипіння, так само помішуючи.

3. Якщо ви хочете м’які цукерки, варіть до карамельного кольору, не перевищуючи 119°-120°C. Суміш буде набухати, тож за необхідності швидко зменшіть вогонь і приберіть із вогню на певний час, щоб повернути її до нормального стану. Коли температура досягне 119−120°С, негайно зніміть з вогню та перелийте суміш у форму і добре розрівняйте, постукуючи формою по робочій поверхні.

Якщо вам потрібні тверді цукерки, ви можете продовжити готувати ще 2 хвилини після того, як термометр досягне 120 °C.

4. Дайте майбутнім цукеркам охолонути при кімнатній температурі максимум 1−2 години (без холодильника). Не чекайте, поки суміш сильно затвердіє: дістаньте її з форми у час, коли вона вже не деформується, але ще досить легко нарізається на кубики.

5. Наріжте цукерки гострим і дуже міцним ножем спочатку на довгі смужки товщиною 2 см, а потім на квадрати 2 см. Запакуйте цукерки в пергаментний папір, щоб вони не обвітрювалися та не злипалися.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X