Поза конкуренцією. Сім смачних домашніх страв із квашеною капустою на холодний сезон

11 листопада 2022, 01:58
Квашена капуста ідеальний продукт на зиму (Фото:belchonock / depositphotos)

Квашена капуста ідеальний продукт на зиму (Фото:belchonock / depositphotos)

Квашена капуста замінює салати протягом усієї зими і є складовою багатьох страв.

Дозволити собі закупити білокачанну капусту та заквасити її може кожен. Доступна та легка у приготуванні квашена капуста — джерело вітамінів. Продукт поширений у кухнях Польщі, Франції, Німеччини та багатьох інших країн. У нашій країні популярність капусти виражена в численних рецептах, нижче найпопулярніші з них.

Відео дня

Швидкий пиріг з квашеною капустою

Капуста квашена — 500 г

Яйця — 3 шт.

Борошно — 6 ст. л.

Сметана — 5 ст. л.

Олія — 2 ст. л.

Цибуля ріпчаста — 1 шт.

Цукор — 1 ч. л.

Сіль — 1 ч. л.

Розпушувач для тіста — 2 ч. л.

Нарізаємо цибулю дрібними кубиками та підсмажуємо на олії до золотистого кольору. Додаємо віджату від соку квашену капусту. У мисці змішуємо блендером або віночком яйця, сметану, сіль, цукор та розпушувач, поступово підсипаючи борошно. Тісто готове.

У форму для випікання зі змащеним олією дном викладаємо капусту, заливаємо її тістом і ставимо в розігріту до 180 ° духовку. Через пів години дістаємо готовий пиріг із духовки та даємо йому охолонути перед подачею на стіл.

Бігус із квашеної капусти

Капуста квашена — 600 г

Цибуля ріпчаста — 2 шт.

Олія — 50 мл

Сіль за смаком

Перець гострий мелений — 1 щіпка

Перець чорний мелений — 1 щіпка

Лавровий лист — 2 шт.

Коріандр мелений — за смаком

Нарізаємо цибулю півкільцями та обсмажуємо на олії до золотистого кольору. Додаємо віджату квашену капусту, спеції та, помішуючи, обсмажуємо приблизно десять-п'ятнадцять хвилин. Якщо капуста виходить сухою, додаємо в неї трохи розсолу. Якщо розсолу немає, можна додати воду чи бульйон.

Після обсмажування накриваємо капусту кришкою та тушкуємо на повільному вогні сорок п’ять хвилин. За десять хвилин до приготування бажано прибрати з капусти лавровий лист. Бігус практично готовий, коли капуста набуває коричневого кольору. Піднімаємо кришку, пробуємо капусту і, якщо хочеться більше її підсмажити, додаємо рослинне масло та доводимо страву до необхідного смаку.

Вареники з квашеною капустою

Капуста квашена — 500 г

Борошно — 500 г

Олія вершкове — 100 г

Олія (оливкова) — 4 ст. л.

Цибуля ріпчаста (велика) — 2 шт.

Сіль — 1 ч. ложка

Вода — 300 мл

Просіюємо борошно в миску та робимо невелике поглиблення. Заливаємо в нього доведену до кипіння воду, змішану з сіллю та олією. Замішуємо тісто. Скочуємо його в кулю, накриваємо харчовою плівкою та відкладаємо на півгодини.

Нарізану дрібними кубиками цибулю підсмажуємо на олії з віджатою та порізаною квашеною капустою. Остуджуємо — начинка готова.

Розкочуємо тісто. Вирізаємо склянкою кола, вкладаємо в кожне коло начинку та заліплюємо краї, формуючи вареники. Відварюємо вареники в підсоленій воді.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Рулети з лавашу з квашеною капустою

Лаваш тонкий — 250 г

Капуста квашена — 300 г

Яйце — 1 шт.

Олія — 2 ст. л.

Ділимо лист лаваша на чотири прямокутники. Кожен із них змащуємо олією, зверху викладаємо квашену капусту та згортаємо рулети. Викладаємо їх у змащену олією форму для випічки, змащуємо зверху збитим листом і ставимо в розігріту до 180 ° духовку на двадцять-тридцять хвилин. Готові рулети можна прикрасити зеленню.

Суп з пшоном і квашеною капустою

Вода — 1,5 л

Капуста квашена — 200 г

Пшоняна крупа — 3 ст. л.

Картопля — 3 шт.

Цибуля — 1 шт.

Томатна паста — 1 ст. л.

Олія топлена — 1 ст. л.

Часник — 1 зубчик

Зелень подрібнена — 2 ст. л.

Сіль, перець — за смаком

Закип’ятити у каструлі воду. Додати туди порізану дрібними кубиками картоплю та промиту пшоняну крупу. Потім покласти дрібно порізану промиту квашену капусту та заздалегідь пасеровану цибулю в томатній пасті з топленим маслом. Додати спеції та зелень.

Свинячі реберця з квашеною капустою

Реберця свинячі - 600 г

Капуста квашена — 300 г

Цибуля ріпчаста — 2 шт.

Олія — 20 г

Сіль, перець — за смаком

Цибулю нарізаємо півкільцями, реберця окремими порційними шматочками. Розігріваємо рослинну олію та обсмажуємо на ній м’ясо з цибулею близько десяти хвилин. Додаємо квашену капусту і, періодично помішуючи, підсмажуємо доти, доки не піде вся рідина. Загалом, через двадцять хвилин готову страву накриваємо кришкою та даємо трохи настоятися.

Салат із квашеної капусти, моркви та маринованої цибулі.

Капуста квашена — 200 г

Цибуля ріпчаста червона — 50 г

Морква — 50 г (1 шт.)

Олія — 1−2 ст. ложки

Сіль, цукор — за смаком

Зелень свіжа — за смаком

Маринад для цибулі:

Оцет 9% - 2 ст. л.

Вода (кімнатної температури) — 100 мл

Цукор — ½ ст. л.

Сіль — ½ ст. л.

Нарізаємо цибулю півкільцями та поміщаємо в маринад на п’ятнадцять хвилин. Натираємо моркву на великій тертці. У квашену капусту додаємо цукор і залишаємо на п’ять хвилин. Потім викладаємо в неї моркву та промариновану цибулю. Додаємо зелень, поливаємо олією і ставимо на стіл.

Показати ще новини
Радіо NV
X