Вишукано. Тертий банановий кекс з горіхами

Штрейзель викладається всередину кекса та зверху (Фото:instagram.com/runtothetable)
Цей вид бананового хліба підкорить навіть найбільш вимогливих гурманів.
Кекс за цим рецептом Марти Стюарт — це певне поєднання кавового тістечка та бананового хліба. Смаки дуже знайомі та досить прості, але волога текстура кекса та ніжний корично-горіховий штрейзель (борошняно-цукрова терта посипка) роблять десерт справді вишуканим.
Рецепт кексу до чаю
Інгредієнти:
- 1,5 склянки борошна
- ¾ ч.л. соди
- ¼ ч.л. солі
- 115 г вершкового масла, розтопленого
- 1 склянка цукру
- 2 великих яйця кімнатної температури
- 1 ч.л. екстракту ванілі
- 1/3 склянки пахти
- 3 дуже стиглих банана, подрібнених до однорідного стану (1 склянка)
Для штрейзеля:
- 6 ст.л. вершкового масла кімнатної температури
- ¾ склянки борошна
- 1/3 склянки світло-коричневого цукру
- 1 ч.л. меленої кориці
- ½ ч.л. солі
- ½ склянки нарізаних горіхів пекан
Приготування:
1. Розігрійте духовку до 175 °C із решіткою в нижній третині. Змастіть форму для запікання маслом і вистеліть пергаментним папером.
2. У мисці змішайте борошно, коричневий цукор, корицю та сіль для штрейзеля. Додайте масло і горіхи пекан, перемішуйте доки не утворяться невеликі грудочки, а суміш рівномірно зволожиться.
3. У великій мисці змішайте разом борошно, харчову соду та сіль. В іншій мисці збийте вершкове масло, цукор, яйця, ваніль і пахту; додайте банани та збивайте до однорідної консистенції. Зробіть поглиблення в борошні та влийте туди бананову суміш. Перемішайте до однорідності.
4. Ложкою викладіть половину тіста в підготовлену форму. Рівномірно посипте тісто половиною штрейзеля. Додайте тісто, що залишилося, а потім рівномірно посипте рештою штрейзеля зверху.
5. Випікайте до золотисто-коричневого кольору приблизно 1 годину 20 хвилин. Якщо верх підрум'янюється надто швидко, накрийте фольгою, а готовність перевіряйте дерев’яною паличкою чи зубочисткою. Дайте охолонути у формі 20 хвилин, потім перемістіть за допомогою пергаменту на решітку та дайте повністю охолонути перед подачею.
Смачного!