Вишукано. Тертий банановий кекс з горіхами

18 січня, 04:28
Штрейзель викладається всередину кекса та зверху (Фото:instagram.com/runtothetable)

Штрейзель викладається всередину кекса та зверху (Фото:instagram.com/runtothetable)

Цей вид бананового хліба підкорить навіть найбільш вимогливих гурманів.

Кекс за цим рецептом Марти Стюарт — це певне поєднання кавового тістечка та бананового хліба. Смаки дуже знайомі та досить прості, але волога текстура кекса та ніжний корично-горіховий штрейзель (борошняно-цукрова терта посипка) роблять десерт справді вишуканим.

Відео дня

Рецепт кексу до чаю

Інгредієнти:

  • 1,5 склянки борошна
  • ¾ ч.л. соди
  • ¼ ч.л. солі
  • 115 г вершкового масла, розтопленого
  • 1 склянка цукру
  • 2 великих яйця кімнатної температури
  • 1 ч.л. екстракту ванілі
  • 1/3 склянки пахти
  • 3 дуже стиглих банана, подрібнених до однорідного стану (1 склянка)

Для штрейзеля:

  • 6 ст.л. вершкового масла кімнатної температури
  • ¾ склянки борошна
  • 1/3 склянки світло-коричневого цукру
  • 1 ч.л. меленої кориці
  • ½ ч.л. солі
  • ½ склянки нарізаних горіхів пекан

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 175 °C із решіткою в нижній третині. Змастіть форму для запікання маслом і вистеліть пергаментним папером.

2. У мисці змішайте борошно, коричневий цукор, корицю та сіль для штрейзеля. Додайте масло і горіхи пекан, перемішуйте доки не утворяться невеликі грудочки, а суміш рівномірно зволожиться.

3. У великій мисці змішайте разом борошно, харчову соду та сіль. В іншій мисці збийте вершкове масло, цукор, яйця, ваніль і пахту; додайте банани та збивайте до однорідної консистенції. Зробіть поглиблення в борошні та влийте туди бананову суміш. Перемішайте до однорідності.

4. Ложкою викладіть половину тіста в підготовлену форму. Рівномірно посипте тісто половиною штрейзеля. Додайте тісто, що залишилося, а потім рівномірно посипте рештою штрейзеля зверху.

5. Випікайте до золотисто-коричневого кольору приблизно 1 годину 20 хвилин. Якщо верх підрум'янюється надто швидко, накрийте фольгою, а готовність перевіряйте дерев’яною паличкою чи зубочисткою. Дайте охолонути у формі 20 хвилин, потім перемістіть за допомогою пергаменту на решітку та дайте повністю охолонути перед подачею.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо NV
X