Коли немає світла. Як приготувати хрусткий капустяний дерун за допомогою пальника

Перед подачею додайте улюблений соус чи сир (Фото:myviewpoint/depositphotos.com)
Шеф-кухар і експерт проєкту На ножах розповів, як приготувати нетиповий дерун із капусти.
Відсутність світла вдома хоч усе ще неприємний, але вже досить звичний досвід для українців, котрі навчилися пристосовуватися до ситуації. Так, наприклад, для приготування їжі можна використовувати пальник. Алекс Якутов розповів, як за допомогою пальника приготувати хрусткий капустяний дерун.
Рецепт дерунів з капусти
Інгредієнти:
- капуста — 350 г
- цибуля — 50 г
- яйця — 2 шт.
- борошно — 100 г
- розпушувач для тіста — 1 ч. л.
- вода — 150 мг
- соєвий соус — 2 ст. л.
- пармезан (чи будь-який твердий сир) — 150 г
- м’ясо (курка, шинка чи ковбаса) — 100г
- зелень — за смаком
- соус (чилі, томатний, сметана) — за смаком
- сіль
Приготування:
1. Дрібно наріжте капусту та цибулю, посоліть і відставте.
2. У миску насипте борошно, додайте розпушувач, яйця, соєвий соус і воду. Вимісіть тісто до однорідної текстури, консистенцією як на млинці.
3. Наріжте м’ясо та натріть сир для начинки.
4. З'єднайте нарізані овочі, тісто та начинку та перемішайте, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися.
5. Розігрійте сковорідку, змажте її олією. Викладіть підготовану суміш та смажте капустяний дерун на середньому вогні (можна на пальнику) під кришкою протягом п’яти хвилин. Переверніть лопаткою на інший бік та просмажте до готовності.
6. Викладіть дерун на тарілку. Посипте зеленою цибулею чи іншою зеленню на вибір, полийте соусом чи притрусіть сиром.
Смачного!