Мінімум інгредієнтів. 5 смачних страв, які легко приготувати, якщо немає електроенергії

15 листопада, 20:27
Що можна приготувати, якщо немає електроенергії (Фото:Євген Клопотенко / колаж НВ)

Що можна приготувати, якщо немає електроенергії (Фото:Євген Клопотенко / колаж НВ)

Євген Клопотенко поділився рецептами страв, які можна приготувати в разі відключення електроенергії.

Юрій Корольчук, експерт у сфері енергетики, розповів НВ, що буде зі світлом в Україні та який найгірший сценарій. Оскільки можливі й віялові відключення, і гірші варіанти, варто підготуватися, запастися генераторами, свічами, а також продуктами, з яких можна приготувати прості смачні страви.

Відео дня

Євген Клопотенко поділився рецептами страв, які можна приготувати в разі відключення електроенергії.

Закуска з сиром фета

  • 200 г сиру фета
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • сік ½ лимона
  • перець до смаку
  1. Візьміть глибоку миску, викладіть у неї 200 г сиру фета.
  2. Вичавіть сік ½ лимона та додайте до сиру.
  3. Розімніть виделкою сир фета з лимонним соком і додайте мелений перець.
Закуска з сиром фета - покроковий рецепт (Фото: klopotenko.com)
Закуска з сиром фета - покроковий рецепт / Фото: klopotenko.com

Салат Коул Слоу

  • 1 велика морква
  • 400 г білокачанної капусти
  • 50 г сметани не менше 20%
  • 6 г солодкої гірчиці
  • 6−10 г тертого або консервованого хріну
  • сіль та перець до смаку
  1. Підготуйте овочі для салату. Моркву помийте та почистьте. Наріжте тонкою соломкою за допомогою ножа або спеціальної економки з зубчиками.
  2.  Капусту помийте та наріжте тонкою соломкою, використовуючи ніж. Бажано, щоб вона вийшла довгою. Складіть овочі в глибоку миску.
  3. Соус. Корінь хрону (6−10 г) натріть на дрібній тертці. Якщо у вас є консервований, використовуйте його.
  4. Перекладіть в невеличку мисочку, додайте 50 г сметани не менше 20% жирності та 6 г солодкої гірчиці.
  5. Посоліть та поперчіть до смаку.
  6. Перемішайте та заправте салат.
  7. Коул Слоу бажано залишити на годину чи навіть дві, аби соус пом’якшив смак капусти.
Салат Коул Слоу - покроковий рецепт (Фото: klopotenko.com)
Салат Коул Слоу - покроковий рецепт / Фото: klopotenko.com

Клаб-сендвіч з шинкою та солоними огірками

  • 200 г шинки
  • 100 г червоної цибулі
  • 50 г листя салату
  • 6 шматків хліба для тостів
  • 2 солоних огірки
  • 60 г крем-сиру
  • 1 ч. л. гострої гірчиці
  1. Візьміть 200 г шинки та поріжте її тонкими шматочками.
  2. В посуді змішайте 60 г крем-сиру з 1 ч. л. гірчиці.
  3. Промийте під струменем холодної води 50 г листя салату та просушіть його на рушнику або струсіть воду за допомогою спеціальної сушарки для зелені. Листя має бути сухим.
  4. Візьміть 2 солоних огірка і 100 г червоної цибулі та наріжте все тонкими кружечками.
  5. Шматочок хліба для тосту змастіть тонким шаром крем-сиру з гірчицею, викладіть листя салату, шматочки шинки, цибулю, кружечки огірка і накрийте другим шматком хліба.
  6. Змастіть його зверху крем-сиром і знову викладіть салат, цибулю, солоний огірок і шинку.
  7. Накрийте клаб-сендвіч третім шматком хліба, змазаним крем-сиром і щільно притисніть. Розріжте сендвіч на дві частини. Аналогічно зберіть другий сендвіч.
Клаб-сендвіч з шинкою та солоними огірками - покроковий рецепт (Фото: klopotenko.com)
Клаб-сендвіч з шинкою та солоними огірками - покроковий рецепт / Фото: klopotenko.com

Сирна закуска

  • 400 г сиру
  • 1−2 ст. л. сметани (опціонально)
  • 50 г маку
  • 50 г кокосової стружки
  • 20 г паприки (молотої)
  • 5 г імбиря (корінь)
  • цедра половини апельсину
  • 20 г родзинок
  1. Сир розімніть вилкою в мисці. Якщо він дуже сухий, додайте зовсім трохи сметани й перемішайте.
  2. Скатайте з сирної маси кульки діаметром 3−4 сантиметри й викладіть їх на тарілку або кухонну дошку.
  3. Імбир очистіть і дуже дрібно поріжте, зніміть цедру апельсина ножем і дрібно порубайте.
  4. Мак, паприку, кокосову стружку розкладіть по невеликих мисках.
  5. Одну частину сирних кульок умочіть в маці, іншу в кокосовій стружці, третю в паприці, четверту — в суміші імбиру й апельсинової цедри.
  6. Викладіть на тарілку й посипте родзинками.
poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів НВ
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю
Сирна закуска - покроковий рецепт (Фото: klopotenko.com)
Сирна закуска - покроковий рецепт / Фото: klopotenko.com

Бутерброд з маринованим оселедцем та цибулею

  • 4 житні або гречані булочки 
  • 150 г філе слабосолоного оселедця 
  • 2 ст. л. винного оцту 
  • ½ червоної цибулини 
  • 50 мл домашнього майонезу 
  • 1 ч. л. діжонська гірчиця в зернах 
  • 1 яйце 
  • 150 мл соняшникової олії 
  • ½ лимону (сік) 
  • 1 ст. л. гірчиці 
  1. У глибоку мисочку влийте 2 ст. л. винного оцту та 2 ст. л. води. Перекладіть філе оселедця та залиште на 10−15 хвилин. Можете використати рисовий оцет чи звичайний столовий 9%.
  2. Потім дістаньте, обсушіть паперовим рушником і поріжте на великі шматки.
  3. Червону цибулю очистьте та поріжте кільцями або півкільцями.
  4. Зробіть домашній майонез. В ємність вбийте 1 яйце, влийте половину соку лимона та додайте 1 ст. л. гірчиці.
  5. Інгредієнти починайте збивати блендером з насадкою «подрібнювач» та влийте цівкою 150 мл соняшникової олії.
  6.  Відберіть 50 мл соусу в миску та змішайте з 1 ч. л. діжонської гірчиці в зернах.
  7. Булочки надріжте посередині, але не повністю. У кожну додайте трохи майонезного соусу, викладіть шматочок оселедцю та кільця червоної цибулі.
Бутерброд з маринованим оселедцем та цибулею - покроковий рецепт (Фото: klopotenko.com)
Бутерброд з маринованим оселедцем та цибулею - покроковий рецепт / Фото: klopotenko.com
Редактор: Кіра Гіржева
Показати ще новини
Радіо НВ
X