На Старий Новий рік. Рецепт щедрої куті для святкової вечері

У страві можна використовувати будь-які горіхи (Фото:sinenkiy/depositphotos.com)
Розповідаємо, як приготувати головну традиційну страву на Щедрий вечір.
13 січня в Україні відзначається свято Маланки чи Щедрий вечір, яке передує Старому Новому року 14 січня. Цього вечора сім'ї збираються за традиційною вечерею, яка має складатися з найрізноманітніших страв, які символізують достаток наступного року. Головна страва, як і на Святвечір, — кутя. Однак, оскільки піст уже пройшов, готують її на молоці чи вершках, а називають - щедрою.
Рецепт щедрої куті
Інгредієнти:
- 400 г пшениці
- 750 мл молока
- 50 г маку
- 100 г кураги
- 100 г родзинок або сушеної журавлини
- 50 г подрібнених горіхів
- Мед за смаком (близько 50 г)
Приготування:
Замочіть у воді зерно пшениці на 3-4 години. Коли зерно повністю вбере воду, пересипте його в сотейник, залийте молоком і варіть до готовності.
Залийте мак окропом і розімніть.
За 5 хвилин до готовності каші, додайте до неї мак, горіхи та сухофрукти. Мед можна додати відразу або коли каша трохи охолоне.
Смачного!
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life