На Старий Новий рік. Рецепт щедрої куті для святкової вечері

11 січня, 22:45
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке
У страві можна використовувати будь-які горіхи (Фото:sinenkiy/depositphotos.com)

У страві можна використовувати будь-які горіхи (Фото:sinenkiy/depositphotos.com)

Розповідаємо, як приготувати головну традиційну страву на Щедрий вечір.

13 січня в Україні відзначається свято Маланки чи Щедрий вечір, яке передує Старому Новому року 14 січня. Цього вечора сім'ї збираються за традиційною вечерею, яка має складатися з найрізноманітніших страв, які символізують достаток наступного року. Головна страва, як і на Святвечір, — кутя. Однак, оскільки піст уже пройшов, готують її на молоці чи вершках, а називають - щедрою.

Відео дня

Рецепт щедрої куті

Інгредієнти:

  • 400 г пшениці
  • 750 мл молока
  • 50 г маку
  • 100 г кураги
  • 100 г родзинок або сушеної журавлини
  • 50 г подрібнених горіхів
  • Мед за смаком (близько 50 г)

Приготування:

Замочіть у воді зерно пшениці на 3-4 години. Коли зерно повністю вбере воду, пересипте його в сотейник, залийте молоком і варіть до готовності.

Залийте мак окропом і розімніть.

За 5 хвилин до готовності каші, додайте до неї мак, горіхи та сухофрукти. Мед можна додати відразу або коли каша трохи охолоне.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X