«Швидко і по ділу». Рецепт яблучної шарлотки до чаю

4 серпня, 03:17
Яблука не перемішуються з тістом, щоб воно не було вологим (Фото:lina volkmann / unsplash)

Яблука не перемішуються з тістом, щоб воно не було вологим (Фото:lina volkmann / unsplash)

Авторка блогу Cookbook By Mary поділилася простим рецептом пирога з яблуками.

Сезон ароматних домашніх яблук розпочався, а це означає, що настав час готувати пироги до ранкового чаю або кави. Для таких рецептів ми радимо використовувати саме домашні яблука: вони не завжди найкрасивіші, але ароматніші та насиченіші за смаком, ніж акуратні магазинні.

Відео дня

Автор рецепту також зазначила, що варто використовувати очеретяний, а не звичайний цукор, щоб отримати гарний колір та карамельний аромат пирога.

Рецепт шарлотки

Інгредієнти:

  • 4 великі яблука
  • 4 холодні курячі яйця
  • 1,5 склянки / 240 г борошна
  • 1,5 склянки/ 270 г тростинного цукру
  • 1 пакетик розпушувача
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 80 мл окропу
  • 2 ст.л. топленого масла  хі)

Приготування:

1. Увімкніть духовку до 180°C. Форму для запікання змастіть топленим маслом.

2. Розріжте яблука на товстенькі часточки, прибравши серцевину. Викладіть один шар на дно форми.

3. На високих обертах збийте холодні яйця з цукром, ваніллю та дрібкою солі до пишної світлої маси  (близько 10 хвилин). Введіть борошно та розпушувач, добре розмішайте. Влийте окріп і знову розмішайте.

4. Вилийте тісто на яблука, викладіть другий шар яблук на рідке тісто. Не перемішуйте, щоб тісто не вийшло мокрим. Зверху розподіліть масло, щоб отримати певну жирність, як у кексах.

5. Випікайте 45 хв, останні 10 можна з обдувом, якщо любите скоринку. Ще за ці 10 хвилин злегка посипте пиріг цукром для карамельної скоринки.

Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X