З тостами та кардамоном. Простий рецепт шарлотки з яблуками від кулінарного експерта

15 вересня 2020, 04:05

Євген Клопотенко в прямому ефірі в Instagram показав, як приготувати його фірмову шарлотку.

Шарлотка з’явилася у Франції ще в 18 столітті, і спочатку вона готувалася не з спеціального тіста, а з хліба. Це не тільки спрощує процес приготування, а й створює особливий смак і текстуру десерту.

Відео дня

Рецепт шарлотки

Інгредієнти:

  • ½ кг яблук
  • 150 цукру
  • упаковка хліба для тостів
  • 150 г вершкового масла
  • спеції
Яблука не повинні бути занадто солодкими чи кислими, це може зіпсувати смак десерту (Фото: sarah gualtieri / unsplash)
Яблука не повинні бути занадто солодкими чи кислими, це може зіпсувати смак десерту / Фото: sarah gualtieri / unsplash

Приготування

Для початку вимийте яблука й очистіть їх від шкірки. Якщо яблука молоді, а у вас не дуже багато часу, можете не очищати. Наріжте їх великими кубиками.

Далі слід приготувати кулі, воно ж — яблучне варення. Покладіть яблука в сотейник і додайте трохи води кімнатної температури (вона не повинна покривати яблука). Додайте до яблук цукор і продовжуйте тушкувати їх на середньому вогні, постійно помішуючи.

Потім додайте туди ж невеликий шматочок вершкового масла, щоб смак був ніжнішим. Окрім того можна додати корицю або поекспериментувати і додати трохи кардамону і мускатного горіха, як зробив Євген Клопотенко. Яблука повинні тушкуватися близько 15 хвилин.

Паралельно розтопіть решту масла в сотейнику. Воно знадобиться для формування «тіста» з хліба.

Для того, щоб шарлотка вийшла правильною, потрібна трикутна форма для випікання. Але якщо у вас її немає, можна використовувати будь-яку глибоку форму або навіть каструлю.

Коли масло розтопиться, умочуйте в нього тостовий хліб і складайте в форму, щоб дно було повністю і щільно вкрите. Потім наріжте решту хліба кубиками або трикутниками і викладіть по колу вздовж стінок форми. Вийде така собі бочечка: на дні - хліб, і по колу — хліб. Важливо, щоб хліб стояв у формі дуже щільно, створюючи стінку.

Потім зніміть з вогню ваше кюлі та викладіть його всередину хлібної «бочечки». Зверху закрийте начинку таким же просоченим маслом хлібом.

Відправляйте шарлотку в духовку, розігріту до 180 градусів і випікайте близько 20−25 хвилин.

Все, ваша проста і швидка шарлотка готова!

Показати ще новини
Радіо НВ
X