Без яєць та молочних продуктів. Пісний рецепт шарлотки на манці

12 березня, 12:49
Якщо немає яєць, шарлотку можна приготувати на манці (Фото:ho4u_k_finam / Depositphotos)

Якщо немає яєць, шарлотку можна приготувати на манці (Фото:ho4u_k_finam / Depositphotos)

Рецепт шарлотки без яєць може стати в нагоді як тим, хто намагається в сьогоднішніх умовах витримувати пост, так і тим, хто має лише обмежений набір продуктів.

Навіть із обмеженого набору продуктів можна приготувати яблучну шарлотку, яка внесе різноманітність до раціону. Для її приготування знадобляться яблука, манка та будь-яка рідина: від води до соку або рослинного молока. Використовуйте те, що є у вас у запасах і не має попиту. Смачний варіант цієї шарлотки вийде на апельсиновому чи яблучному соку (підійде будь-який яблучний сік).

Відео дня

Пісна шарлотка на манці та апельсиновому соку

Інгредієнти:

  • 1 склянка борошна
  • 1 склянка манки
  • 1 склянка апельсинового соку (або іншої рідини)
  • ¼ склянки рослинної олії
  • 500-600 г яблук
  • цукор за смаком
  • близько 30 мл води (за потребою)
  • ½ чайної ложки соди - погасити оцтом
  • ½−1 чайної ложки кориці, цедра лимона або апельсина - за бажанням

Приготування:

Манку залити половиною соку (або рідини, що його замінює) та залишити розбухати.  Суміш повинна мати консистенцію густої сметани. Яблука без серцевини порізати шматочками, посипати цукром і корицею, перемішати.

Включити духовку прогріватись при 180 градусах. Дно 22 см форми застелити пергаментом. (Якщо форма звичайна металева або скляна, краще змастити дно та боки олією та обсипати манкою).

Викласти у форму яблука.

Приготувати тісто пісної манної шарлотки. У розбухлу манку додати борошно, цукор, сік, що залишився, і рослинне масло. Перемішати. Консистенція має бути такою ж, як у тіста класичної шарлотки; якщо воно занадто густе, вмішайте трохи води. Погасити соду оцтом і перемішати. Залити тістом яблука та поставити пиріг у розігріту духовку на 40-45 хвилин.

Готову шарлотку остудити, вийняти з форми і подавати. За бажанням можна посипати пиріг цукровою пудрою.

Показати ще новини
Радіо НВ
X