Сезонна страва. Як приготувати овочеве рагу з селерою

9 жовтня 2019, 06:06

Овочеве рагу — одна з найпопулярніших страв осені. Додавання в рецепт селери посилить смакові відчуття сезонних овочів.

Селера - неймовірно корисний овоч. Його часто включають в дієтичне меню, так як овоч спалює жири, допомагає організму швидше засвоювати білок і контролювати апетит.

Відео дня

Селера має приємний горіховий присмак. Рецептів з селери безліч, так як страви можна готувати з стебла, кореня і зелені селери.

Instagram - uspex_dachnika
Фото: Instagram - uspex_dachnika

Щоб зрозуміти як готувати селеру потрібно вибрати, з якої частини рослини ви плануєте готувати. Восени і взимку частіше використовують корінь селери. Його можна смажити, відварювати, запікати або їсти сирим, натерши на крупній тертці.

Також дуже популярний крем-суп з кореня селери. Зелені стебла селери використовують для приготування різних салатів.

Пропонуємо приготувати корисну страву з сезонних овочів - рагу, в яке додають корінь селери для додання особливого аромату.

Рагу з селерою: рецепт

Instagram - skif.restoran
Фото: Instagram - skif.restoran

Складові:

  • морква - 2 шт.
  • цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • корінь селери - 2 шт.
  • перець болгарський - 2 шт.
  • сметана - 4 ст. л.
  • оливкова олія
  • зелень
  • сіль, перець, італійські трави

Як приготувати овочеве рагу з селерою?

Очищаємо корінь селери і нарізаємо його тонкими скибочками. Розігріваємо сковороду на сильному вогні, додаємо оливкову олію і обсмажуємо селеру.

Очищаємо болгарський перець від насіння і плодоніжки і нарізаємо соломкою. Моркву очищаємо і натираємо на крупній тертці, цибулю нарізаємо півкільцями.

Складаємо всі інгредієнти в каструлю, додаємо сметану, спеції і тушкуємо до м'якості всіх овочів, періодично помішуючи. Ароматна селера розкриє смак звичного рагу по-новому.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X