Час полуниці та молодої картоплі. 6 сезонних продуктів, які варто з'їсти у червні

2 червня, 05:05
У червні настає сезон багатьох ягід (Фото:maria wang / unsplash)

У червні настає сезон багатьох ягід (Фото:maria wang / unsplash)

Червень традиційно порадує всіх великою кількістю сезонних ягід, зелені й деяких овочів.

Перший місяць літа — це час, коли багато овочевих культур і фруктів, посіяних навесні, нарешті готові до збирання. Незалежно від того, де ви скуповуєтеся, на фермерських ринках чи в супермаркетах, у червні ви знайдете безліч сезонних продуктів, вирощених на локальних господарствах. Так, ви можете купити полуницю, малину та помідори впродовж усього року, але саме у свій сезон ці продукти смакують найкраще. Розповідаємо, які червневі овочі, фрукти та зелень варто включити в свій раціон.

Відео дня

Полуниця

Ця ягода однією з перших з’являється на прилавках і варта нашої цілковитої уваги. Окрім чудового смаку, полуниця має багато вітамінів і необхідних людині мікроелементів, а також знижує ризик багатьох хронічних захворювань. Червень — найкращий місяць для цієї ягоди, дозрілої під літнім сонцем.

Малина

В Європі вже почався і сезон малини, котра, однак, в Україні з’явиться пізніше. Надзвичайна користь малини може позмагатися лише з таким само вартісним смаком ягоди. Малину особливо рекомендують їсти тим, чия робота пов’язана з постійним нервовим напруженням, а також при захворюваннях шлунково-кишкового тракту.

amanda jones / unsplash
Фото: amanda jones / unsplash

Кабачки

У червні можна сміливо купувати кабачки, адже з початком літа починається і сезон цього, насправді, фрукта. Кабачки є дуже варіативними в кулінарії та можуть навіть замінити спагетті чи тісто в лазаньї. Окрім того, цей плід має ряд корисних властивостей для нашого організму.

Аспарагус

Сезон аспарагусу добігає кінця, тому насолодіться стравами з останньої сезонної спаржі, поки можете.

Мангольд

Мангольд або листовий буряк значно корисніший за звичайний буряк і вважається ледь не найкориснішою зеленню. Листя мангольду можна класти в салати, а зі стебел, котрі краще підходять для термообробки, готують чудові супи та гарніри. Також ви можете використовувати мангольд в усіх стравах, куди раніше клали, наприклад, шпинат.

markus spiske / unsplash
Фото: markus spiske / unsplash

Молода картопля

Через холодну погоду в цьому році сезон молодої картоплі починається трохи пізніше, ніж зазвичай, на початку-в середині червня. Звісно, на полицях супермаркетів імпортна молода картопля з Єгипту та Туреччини була ще в кінці квітня, однак зараз у вас з’явиться можливість поласувати локальними коренеплодами.

Також із овочів у червні варто їсти: боби, артишоки, редьку, баклажани, цвітну капусту.

Із зелені варто їсти шпинат, зелену цибулю, салат і часникові стрілки.

Із фруктів у червні варто звертати увагу на лохину, ожину, черешню, абрикоси.

Показати ще новини
Радіо НВ
X