Сезон ігристого. Експерти розповіли, як правильно пити і зберігати шампанське

25 травня 2018, 20:04

Експерти Lanson, одного з найстаріших шампанських будинків Франції розповіли, як правильно вживати шампанське і назвали ключові правила його зберігання.

За даними фахівців, зберігати шампанське слід в прохолодному сухому місці, а не в холодильнику, пише Independent. Всупереч поширеній думці про те, що найкраще місце для пляшки шампанського - ваш холодильник, зберігати ігристе краще в винному погребі. У разі, якщо в будинку його немає, шафа з одягом стане відмінною альтернативою, додають експерти.

Відео дня

Подавати шампанське слід в келихах-флюте. Фахівці відзначають, що справа не тільки в естетиці, адже завдяки характерній формі флюте, що нагадує флейту, вдасться на більш тривалий час зберегти бульбашки в напої, а також посилити його аромат.

Однією з найпоширеніших помилок у вживанні шампанського експерти Lanson називають надмірне охолодження напою. Оптимальним варіантом для охолодження шампанського є відерце з льодом, куди слід помістити пляшку ігристого як мінімум за 30 хвилин до передбачуваного розпивання. А ось від охолодження напою в холодильнику слід відмовитися, так як занадто холодне шампанське втрачає свій аромат і смак.

Абсолютний рекорд. Пляшку віскі продали за 1,1 млн доларів
Ідеальний рецепт. Вчені з'ясували, чому віскі потрібно пити з льодом
Алкогольний Оскар. Експерти назвали кращі сорти віскі 2018 року

Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE в Facebook

Показати ще новини
Радіо НВ
X