Севіче з авокадо і шаурма з гливами. Десять ресторанів Києва з небанальним пісним меню

22 квітня 2019, 16:16

Сьогодні, 22 квітня, почався останній тиждень найтривалішого і найсуворішого поста в християнстві - Великого поста 2019.

Великий піст вважається підготовкою до свята Паски - Світлого Христового Воскресіння. У цьому році він триватиме 48 днів, до 27 квітня, і крім відмови від негативних емоцій, конфліктів і концентрації на духовному розвитку, передбачає жорсткі обмеження в щоденному меню.

Відео дня

У дні Великого посту під забороною перебувають їжа тваринного походження (м'ясо, яйця, молоко і молочні продукти), солодощі та випічка, алкоголь і по можливості спеції. Вживати рибу дозволено тільки на Благовіщення Пресвятої Богородиці - 7 квітня і у Вербну неділю (20 квітня).

Київські заклади традиційно підтримали тих, хто на 40 з гаком днів мав намір дотримуватися посту, вводячи різноманітні пісні меню.

НВ STYLE обрав ресторани Києва, в яких можна знайти незвичайні страви, здатні урізноманітнити ваш гастро-аскетизм:

ЖЗЛ

Адреса: Велика Васильківська, 36

Салат з тофу, черрі, авокадо, листя рамена и шпинату (Фото: ЖЗЛ)
Салат з тофу, черрі, авокадо, листя рамена и шпинату / Фото: ЖЗЛ

Ресторан ЖЗЛ (або Жизнь замечательных людей) ресторатора Дмитра Запорожця, що відзначив нещодавно своє дворіччя, тимчасово додав до списку пропонованих страв пісну їжу: салат з тофу, черрі, авокадо, листям рамена і шпинату, на апельсиново-кокосовому кремі з тхіною, тайський зелений каррі з баклажанами, брокколі та зеленою квасолею, спельтову кашу з чорним кіноа на кокосовому молоці, медом, печеним гарбузом, карамелізованими яблуками і бразильським горіхом. Для ласунів - десерт Анечка на дієті (пісна Павлова з манго-кокосовим кремом і ягідним кулі).

Канапа

Адреса: Андріївський узвіз, 19а

Стейк з капусти (Фото: канапа)
Стейк з капусти / Фото: канапа

Ресторан осучасненої української кухні Діми Борисова перед постом узявся показувати можливості локальних сезонних продуктів по максимуму. Так в спеціальному меню з'явилися салат з печених коренеплодів (пастернаку, буряка, моркви, картоплі) з обліпиховим соусом, суп з топінамбура на вівсяному молоці з ферментованим чорним часником, стейк з цвітної капусти і соусом бограч і ліниві голубці з каштанами.

Adelle

Адреса: Велика Васильківська, 29

Запечена батат з тхіной и фініковіх сиропом (Фото: Adelle)
Запечена батат з тхіной и фініковіх сиропом / Фото: Adelle

Тим, кому в піст хочеться звичних хумуса й фалафеля, можна відправитися на вечерю в новий ресторан тель-авівської кухні братів Гусовських. Тут, крім іншого, варто пробувати цвітну капусту з тхіною і сумахом або запечений батат з тхіною і фініковим сиропом. Ну і, звісно, фалафель і хумус!

Клюква и Брюква

Адреса: Антоновича, 16

Журавлина и Брюква
Фото: Журавлина и Брюква

Ресторан, в меню якого страви виключно з локальних продуктів, своє пісне меню створив на основі овочів, грибів, місцевої зелені та горіхів. Тут можна з'їсти лазанью з пряного гарбуза з зимовим шпинатом і горіховим кремом, равіолі з гарбуза і песто з шавлії, шаурму з гливами і червоною квасолею, а також суп з коріння, зелений борщ з кропивою або борщ з печеним буряком.

Citronelle

Адреса: Богдана Хмельницького, 23

Citronelle
Фото: Citronelle

У ресторані сучасної французької кухні дві важливі події - в заклад повернувся шеф Ігор Крамаренко і нове пісне меню. Тут варто спробувати зігріваючий каррі з гарбуза з підсмаженим насінням, паростками редису і кокосовим молоком і крокетами з чорного рису, севіче з авокадо з соком юзу й імбиром, а на десерт - цитрусовий тартар (мікс грейпфрута, юзу, кумкват, желе з натурального лимонаду і грейпфрутовий сорбет).

Win bar

Адреса: Хорива, 16/7

Салат з молодою картоплею, кольрабі та сиром тофу (Фото: Win bar)
Салат з молодою картоплею, кольрабі та сиром тофу / Фото: Win bar

В атмосферному закладі, розташованому в будівлі аптеки початку ХІХ століття на Подолі, в пісному меню можна зустріти трюфельний баклажан з хумусом, салат з молодою картоплею, кольрабі та сиром тофу, батат з сиром тофу та спаржевою квасолею і навіть пісну панна коту.

Итальянская редакция

Адреса: Велика Васильківська, 43

Цвітна капуста в ТАМАРИНДА и крем-місо-помодоро (Фото: Італійська редакція)
Цвітна капуста в ТАМАРИНДА и крем-місо-помодоро / Фото: Італійська редакція

У відкритому напередодні нового року ресторані італійської кухні всім, хто дотримується Великого посту 2019 пропонують спробувати авокадо тост на хлібі із зеленої гречки з тофу, цвітну капусту в печі в тамаринді й крем-місо-помодоро або бурякову пасту фузіллі зі шпинатом, паленим кешью, томатами чері та пореєм.

La Veranda

Адреса: Академіка Богомольця 7/14

Полента з овочевих капоната и часніковім пюре (Фото: La Veranda)
Полента з овочевих капоната и часніковім пюре / Фото: La Veranda

У Великий піст ресторан франко-італійської кухні презентував веганське меню від бренд-шефа Радека Давида. Меню включає дев'ять страв, які підійдуть і тим, хто дотримується посту, і тим, хто має намір харчуватися усвідомлено, - від іспанських картопляних крокет з грибами до італійської панна-коти на мигдальному молоці.

Волконський

Адреса: Хрещатик, 15, Верхній вал, 22, Чорновола, 27

Паста з цукіні (Фото: Волконський)
Паста з цукіні / Фото: Волконський

Мережа пекарень і кондитерських запропонувала свій погляд на пісне меню, в яке увійшли веганські та сироїдні страви. Тут можна знайти салат Цезар з нутом і артишоками, суп із зеленого горошку з брокколі та фундуком, стейк з цвітної капусти з соусом гонодарі та листям мангольду. Для любителів солодкого, що постяться - малиновий сорбет.

Ватра

Адреса: Городецького, 4Б

М'ясний ресторан Ватра спробував довести, що навіть тут можуть готувати цікаві страви з овочів. Пообідайте перлотто з лісовими грибами, карпаччо з буряка з яблуком і тофу або фунчозою з грибами шиітаке і овочами.

ВАТРА / Facebook
Фото: ВАТРА / Facebook

Слідкуйте за найцікавішими новинами з розділу НВ STYLE в Facebook

Редактор: Марія Кабацій

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X