Піонер Slow Food в Закарпатті. На Селиській сироварні відкрився ресторан Ґелета

20 травня 2021, 11:55

Новиною поділився Петро Пригара — засновник Селиської сироварні.

Перша українська реміснича сироварня в Нижньому Селищі працює з 1994 року, а сири там готуються за швейцарською технологією. Усі продукти виключно місцеві - засновники активно підтримують малих виробників молока і зберігають сільське господарство в гірській місцевості.

Відео дня

На сироварні проводять екскурсії і дегустації, недавно там з’явився Селиський ракаш — магазин локальних продуктів та кав’ярня-бібліотека, а тепер на території виробництва відкрився і ресторан Ґелета. Це перший Slow Food заклад у всьому регіоні.

У ресторані гості зможуть замовити страви виключно з локальних продуктів, вирощених і вироблених без додавання хімікатів в радіусі 150 км від ресторану. Шеф-кухарі створюють незвичайні поєднання, але одночасно дотримуються гастрономічних традицій місцевості.

Гостей тут чекає 5 видів грибів, Селиський сир, буштинський струг, яловичина, мікрозелень, овочі, горіхи, домашнє морозиво і навіть вино і наливки від місцевих виробників.

Ресторан поки працює в тестовому режимі з 11 до 21:30 щодня.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X