З селерою. Рецепт простого весняного салату від Євгена Клопотенка

11 квітня 2020, 11:39

Салат із селерою за рецептом Євгена Клопотенка, який потрібно готувати методом «жульєн».

klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Поєднання моркви, селери і яблук вже давно стало класикою. Солодкість моркви, кислота яблука і прянощі селери відмінно поєднуються в одній тарілці. Але традиційний салат можна приготувати по-новому, наприклад, «жульєном». Цим методом з НВ Style поділився кулінарний експерт і співвласник ресторану 100 років тому вперед Євген Клопотенко. Запікати в горщику під сиром нічого не потрібно. Насправді, жульєном французи називають спосіб нарізки продуктів тонкою соломкою. Страва, приготована таким способом, виходить набагато смачнішою, ніж просто інгредієнти, натерті на тертці. Перевірено на практиці!

Відео дня

Як приготувати салат із селерою?

Складові:

  • Морква — 100 г
  • Корінь селери — 100 г
  • Яблуко — 100 г
  • Оливкова олія — 30 мл
  • Лимонний сік — 20 мл
  • Гірчиця (французька з зернами) — 1 ч. л.
  • Сіль за смаком

Моркву, селеру, яблука помийте, почистіть і наріжте «жульєном» (соломкою). Ви можете зробити це ножем, але зручніше використовувати спеціальну економку для нарізки соломкою.

Приготуйте заправку для салату. Для цього змішайте оливкову олію, лимонний сік і гірчицю.

З'єднайте всі інгредієнти салату і перемішайте. Смачного!

Показати ще новини
Радіо НВ
X