Осінній. Рецепт консервованого салату з овочами та яблуками

25 серпня, 02:02
Салат найкраще подавати з холодильника (Фото:www.olgainthekitchen.com)

Салат найкраще подавати з холодильника (Фото:www.olgainthekitchen.com)

Американська фуд-блогерка українського походження Ольга Нагорна поділилася рецептом улюбленого консервованого салату.

Багате поєднання смаків у цьому салаті робить його однією з улюблених консервацій багатьох людей. Кулінарка зізнається, що комбінація цього салату зі смаженою картоплею — улюблена зимова страва в її родині. Піблікуємо рецепт із блогу Olga in the Kitchen.

Відео дня

Рецепт салату на зиму

Інгредієнти:

  • 1 кг помідорів
  • 700 г огірків
  • 450 г моркви
  • 450 г зеленої капусти
  • 450 г цибулі
  • 250 г яблук Гренні Сміт (1 велике яблуко)
  • 1 великий червоний болгарський перець
  • 1 великий помаранчевий болгарський перець
  • 1 великий жовтий болгарський перець

Для маринаду:

  • 0,5 склянки олії виноградних кісточок (або іншої олії)
  • 2 ст.л. білого дистильованого оцту
  • 2 ст.л. цукру або за смаком
  • 1,5 ст.л. солі за смаком
  • 10 горошин чорного перцю

Приготування:

1. Простерилізуйте банки та кришки для салату. Прокип’ятіть кришки в середній каструлі 4−5 хвилин, ретельно просушіть їх паперовими рушниками. Розігрійте духовку до 100 °C, промийте банки, поставте банки догори дном на решітки духовки та сушіть протягом 20 хвилин або до повного висихання.

2. Вимийте всі овочі та фрукти (крім цибулі та моркви), наріжте помідори кубиками, огірки кружечками товщиною приблизно 2−3 мм, а потім тонко нашаткуйте капусту.

Очистіть, помийте та натріть на великій тертці мокву, а цибулю наріжте півкільцями. 1 велике яблуко сорту Гренні Сміт очистіть від шкірки, видаліть серцевину та натріть на великій тертці. Перці розріжте навпіл вертикально та на половини горизонтально, потім наріжте смужками по 2−3 мм.

3. Складіть у велику каструлю помідори, потім огірки, моркву, капусту, цибулю, яблуко та перець.

4. Щоб приготувати маринад, у середній мисці з'єднайте та перемішайте олію, цукор, оцет, сіль і перець. Залийте салат маринадом, акуратно, але якомога ретельніше перемішайте все лопаткою.

5. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть, поки не з’являться маленьки бульбашки. Дайте салату покипіти 10 хвилин, спробуйте на сіль і цукор. Якщо потрібно більше, додайте та перевірте знову через 1−2 хвилини. Салат має бути насиченим на смак, щоб достоявся до зими.

6. Обережно розкладіть салат разом із соком у банки доверху, залишаючи приблизно 1−2 см незаповненими. Щільно закрийте кришки, накрийте наповнені банки рушниками, поки вони не охолонуть. Зберігати можна не в холодильнику, а в прохолодному місці, однак смакує салат найкраще саме з холодильника.

Показати ще новини
Радіо НВ
X