На новорічний стіл. Рецепти салатів з креветками, крабовими паличками, морепродуктами

5 грудня 2021, 04:20

Морепродукти любить багато хто, але ці екзотичні продукти з’являються на нашому столі не так часто. Рецепти новорічних салатів 2022 з фото допоможуть приготувати дивовижні частування з морепродуктів та здивувати всіх гостей.

У повсякденному житті ми зазвичай приділяємо морепродуктам менше уваги, ніж хотілося б, але на свято варто виправити цей недолік. Салати з морепродуктами легкі, поживні та менш калорійні, як традиційний олів'є. Ось кілька рецептів, які стануть чудовим доповненням новорічного столу 2022 року.

Відео дня

Салат з креветками та помідорами

Інгредієнти:

  • 100 г очищених варено-морожених креветок,
  • 200 г помідорів,
  • 100 г твердого сиру,
  • 1 зубок часнику,
  • 2 ст. ложки оливкової олії,
  • 0,5 ч. ложки меду,
  • 1 ст. ложка лимонного соку,
  • 4 гілочки петрушки,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Розморозьте креветки, заливши їх на 1 хвилину окропом і злийте рідину.
  2. Подрібніть листя петрушки.
  3. Подрібніть часник.
  4. Приготуйте заправку салату. Змішайте петрушку, часник, мед, оливкову олію, лимонний сік, посоліть, поперчіть і добре перемішайте.
  5. Великі креветки розріжте на 2-3 частини, дрібні залиште і помістіть креветки в заправку на 10 хвилин.
  6. Помідори наріжте часточками, посоліть і поперчіть.
  7. З'єднайте помідори, креветки, заправку та акуратно перемішайте.
  8. Зверху на велику тертку потріть твердий сир.
  9. Викладіть салат із креветками та помідорами в салатник. Смачного!

Салат із морепродуктами та овочами

icon0.com/pexels
Фото: icon0.com/pexels

Інгредієнти:

  • 500 г коктейлю з морепродуктів (креветки, мідії, кальмари),
  • 200 г спаржевої квасолі,
  • 300 г броколі,
  • 200 г помідорів чері,
  • 1 болгарський перець,
  • 4 листа салату,
  • 240 г консервованих оливок,
  • 100 мл оливкової олії,
  • 0.5 ч.л. лимона,
  • 1 пучок петрушки,
  • 0,5 ч. ложки цукру,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Морський коктейль попередньо розморозьте та обсмажте на середньому вогні у 2 ст. ложках оливкової олії, періодично помішуючи 2-3 хвилини.
  2. Видаліть рідину, отриману в процесі обсмажування. Морепродукти посоліть, поперчіть, зніміть із вогню та остудіть.
  3. Спаржеву квасолю відваріть у підсоленій воді 5 хвилин до м'якості і відкиньте на друшляк.
  4. Обсмажте квасолю в розігрітій сковороді у 1 ст. ложці оливкової олії 3 хвилини.
  5. Відваріть броколі в підсоленій воді 2-3 хвилини і відкиньте на друшляк.
  6. Болгарський перець почистіть і наріжте соломкою.
  7. Помідори черрі розріжте на половинки.
  8. Подрібніть листя петрушки.
  9. З'єднайте морепродукти, болгарський перець, квасолю, броколі, помідори, оливки, петрушку, акуратно перемішайте і дайте салату настоятися 7-10 хвилин.
  10. Злийте рідину, що утворилася.
  11. Приготуйте заправку салату. Змішайте лимонний сік та 2 ст. ложки оливкового соусу, цукор та сіль, потім додайте оливкову олію та збийте заправку вінчиком.
  12. Заправте салат із морепродуктів і акуратно перемішайте.
  13. Перед подачею дайте салату настоятися 1-2 години у холодильнику. Смачного!

Салат з морепродуктів, картоплі та яєць

Інгредієнти:

  • варена картопля,
  • лосось,
  • пір'я зеленої цибулі,
  • варені яйця,
  • креветки,
  • крабові палички,
  • червона ікра.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю ріжемо дрібними кубиками та викладаємо на дно плоскої тарілки. Робимо сітку з майонезу.
  2. Кладемо шматочками різаний лосось, на нього подрібнене пір'я цибулі. Знову сітка з майонезу.
  3. Наступним шаром викладаємо дрібно порізане яйце та крабові палички. Покриваємо сіткою майонезу.
  4. Знову кладемо картоплю, майонез та останнім шаром – червону ікру.
  5. Прикрашаємо салат креветками. Смачного!
poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Салат із кальмарами

Інгредієнти:

  • 0,5 шт. цибулі,
  • 6 - 8 шт. кальмарів,
  • 200 грн. крабових паличок,
  • 200 грн. креветок,
  • 4 гілочки кропу,
  • 2 гілочки петрушки,
  • 2 ст. л. майонезу,
  • 2 яйця,
  • сіль, перець за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю нарізати півкільцями і залити окропом на 3 хвилини. Воду злити, злегка збризкати оцтом за бажання.
  2. Крабові палички очистити та нарізати кільцями розміром 5 мм.
  3. Креветки відкинути на сито та відцідити.
  4. Кальмарів по черзі відпускати в киплячу воду і варити 30 секунд. Після одразу охолодити в крижаній воді.
  5. Кальмар розділити на дві частини. У тушки видалити начинки, від голови відрізати щупальця.
  6. Видалити плівку з тушки та промити ще раз.
  7. Тушки кальмара нарізати кільцями, щупальця відкласти для подачі.
  8. З'єднати підготовлені інгредієнти, додати рубану зелень, майонез і перемішати салат.
  9. Залишити на 10 хвилин.
  10. Для подачі використати велику тарілку. Викласти відварені яйця, зверху решту інгредієнтів.
  11. Нагорі розмістити щупальця кальмарів. Смачного!
Редактор: Альона Дука
Показати ще новини
Радіо NV
X