На новорічний стіл. Рецепти салатів з креветками, крабовими паличками, морепродуктами
Морепродукти любить багато хто, але ці екзотичні продукти з’являються на нашому столі не так часто. Рецепти новорічних салатів 2022 з фото допоможуть приготувати дивовижні частування з морепродуктів та здивувати всіх гостей.
У повсякденному житті ми зазвичай приділяємо морепродуктам менше уваги, ніж хотілося б, але на свято варто виправити цей недолік. Салати з морепродуктами легкі, поживні та менш калорійні, як традиційний олів'є. Ось кілька рецептів, які стануть чудовим доповненням новорічного столу 2022 року.
Салат з креветками та помідорами
Інгредієнти:
- 100 г очищених варено-морожених креветок,
- 200 г помідорів,
- 100 г твердого сиру,
- 1 зубок часнику,
- 2 ст. ложки оливкової олії,
- 0,5 ч. ложки меду,
- 1 ст. ложка лимонного соку,
- 4 гілочки петрушки,
- чорний мелений перець за смаком,
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Розморозьте креветки, заливши їх на 1 хвилину окропом і злийте рідину.
- Подрібніть листя петрушки.
- Подрібніть часник.
- Приготуйте заправку салату. Змішайте петрушку, часник, мед, оливкову олію, лимонний сік, посоліть, поперчіть і добре перемішайте.
- Великі креветки розріжте на 2-3 частини, дрібні залиште і помістіть креветки в заправку на 10 хвилин.
- Помідори наріжте часточками, посоліть і поперчіть.
- З'єднайте помідори, креветки, заправку та акуратно перемішайте.
- Зверху на велику тертку потріть твердий сир.
- Викладіть салат із креветками та помідорами в салатник. Смачного!
Салат із морепродуктами та овочами

Інгредієнти:
- 500 г коктейлю з морепродуктів (креветки, мідії, кальмари),
- 200 г спаржевої квасолі,
- 300 г броколі,
- 200 г помідорів чері,
- 1 болгарський перець,
- 4 листа салату,
- 240 г консервованих оливок,
- 100 мл оливкової олії,
- 0.5 ч.л. лимона,
- 1 пучок петрушки,
- 0,5 ч. ложки цукру,
- чорний мелений перець за смаком,
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
- Морський коктейль попередньо розморозьте та обсмажте на середньому вогні у 2 ст. ложках оливкової олії, періодично помішуючи 2-3 хвилини.
- Видаліть рідину, отриману в процесі обсмажування. Морепродукти посоліть, поперчіть, зніміть із вогню та остудіть.
- Спаржеву квасолю відваріть у підсоленій воді 5 хвилин до м'якості і відкиньте на друшляк.
- Обсмажте квасолю в розігрітій сковороді у 1 ст. ложці оливкової олії 3 хвилини.
- Відваріть броколі в підсоленій воді 2-3 хвилини і відкиньте на друшляк.
- Болгарський перець почистіть і наріжте соломкою.
- Помідори черрі розріжте на половинки.
- Подрібніть листя петрушки.
- З'єднайте морепродукти, болгарський перець, квасолю, броколі, помідори, оливки, петрушку, акуратно перемішайте і дайте салату настоятися 7-10 хвилин.
- Злийте рідину, що утворилася.
- Приготуйте заправку салату. Змішайте лимонний сік та 2 ст. ложки оливкового соусу, цукор та сіль, потім додайте оливкову олію та збийте заправку вінчиком.
- Заправте салат із морепродуктів і акуратно перемішайте.
- Перед подачею дайте салату настоятися 1-2 години у холодильнику. Смачного!
Салат з морепродуктів, картоплі та яєць

Інгредієнти:
- варена картопля,
- лосось,
- пір'я зеленої цибулі,
- варені яйця,
- креветки,
- крабові палички,
- червона ікра.
Спосіб приготування:
- Картоплю ріжемо дрібними кубиками та викладаємо на дно плоскої тарілки. Робимо сітку з майонезу.
- Кладемо шматочками різаний лосось, на нього подрібнене пір'я цибулі. Знову сітка з майонезу.
- Наступним шаром викладаємо дрібно порізане яйце та крабові палички. Покриваємо сіткою майонезу.
- Знову кладемо картоплю, майонез та останнім шаром – червону ікру.
- Прикрашаємо салат креветками. Смачного!

Салат із кальмарами
Інгредієнти:
- 0,5 шт. цибулі,
- 6 - 8 шт. кальмарів,
- 200 грн. крабових паличок,
- 200 грн. креветок,
- 4 гілочки кропу,
- 2 гілочки петрушки,
- 2 ст. л. майонезу,
- 2 яйця,
- сіль, перець за смаком.
Спосіб приготування:
- Цибулю нарізати півкільцями і залити окропом на 3 хвилини. Воду злити, злегка збризкати оцтом за бажання.
- Крабові палички очистити та нарізати кільцями розміром 5 мм.
- Креветки відкинути на сито та відцідити.
- Кальмарів по черзі відпускати в киплячу воду і варити 30 секунд. Після одразу охолодити в крижаній воді.
- Кальмар розділити на дві частини. У тушки видалити начинки, від голови відрізати щупальця.
- Видалити плівку з тушки та промити ще раз.
- Тушки кальмара нарізати кільцями, щупальця відкласти для подачі.
- З'єднати підготовлені інгредієнти, додати рубану зелень, майонез і перемішати салат.
- Залишити на 10 хвилин.
- Для подачі використати велику тарілку. Викласти відварені яйця, зверху решту інгредієнтів.
- Нагорі розмістити щупальця кальмарів. Смачного!