Легкий, але ситний. Салат з кіноа, кавуном і лаймовою заправкою

11 серпня 2021, 04:15

Рецепт легкої здорової страви, яка позбавить вас від голоду на довгий час.

Літо - час, коли зовсім не хочеться їсти важкі теплі страви. Але салати часто не насичують достатньо, щоб вечеряти або обідати тільки ними. Однак за рахунок кіноа, складного вуглеводу, насичення від цього салату зберігається довго, а кавун надає йому тієї легкості, якої хочеться влітку. Можна вважати, що це європейська варіація на тему боула.

Відео дня

Рецепт салату-боула з кіноа та кавуном

Інгредієнти:

  • 1 ст. кіноа
  • 1,5 ст. нарізаного огірка
  • ½ ст. нарізаної червоного цибулі
  • 1 ст. подрібненого сиру фета
  • 1 ч.л. морської солі
  • 3 ст. нарізаного кубиками кавуна без кісточок

Бальзамічна заправка з лайма:

  • ½ ст. оливкової олії
  • ¼ ст. свіжовичавленого соку лайма
  • ¼ ст. бальзамічного оцту
  • ½ ст. нарізаної кінзи
  • 1 ст.л. меду
  • 1 зубчик часнику, подрібнений
  • ½ ч.л. морської солі

Приготування:

Наріжте всі овочі, сир, очистіть і наріжте кавун.

Приготуйте кіноа згідно з інструкцією на упаковці, а готове покладіть у велику глибоку миску. Дайте охолонути до кімнатної температури.

Змішайте всі інгредієнти для заправки в шейкері або банці, щоб добре все струсити для кращого змішування.

Коли кіноа охолоне, додайте до нього огірок, червону цибулю, фету та сіль. Додайте половину заправки і перемішайте.

Додайте кавун в салат і, за бажання, полийте залишком заправки.

Якщо ви хочете полегшити страву, можете прибрати кіноа, додати сезонну зелень і їсти страву як звичайний салат.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X