З хумусом з білої квасолі. Рецепт салату з білими грибами і шпинатом від італійського шефа

17 вересня 2020, 05:10
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Шеф-кухар ресторану Grano (Київ) Костантіно Пассалаква поділився рецептом салату з нового меню ресторану.

Пропонуємо приготувати та спробувати просту страву з новинок від Костантіно Пассалаква.

Тепер в меню багато круді, закусок і страв із сирих продуктів, які так люблять в Італії. Можна сказати, що це «круді-конструктор»: шотландський лосось, тунець, атлантичний сібас, морські гребінці - з цих продуктів можна замовити за своїм бажанням тартар, карпаччо або севіче, причому, як з одного продукту, так і з міксу. Те саме з м'ясом: конина, оленина, яловичина, з яких можна замовити карпаччо або тартар.

Відео дня

Окрім того, з'явилися такі новинки: чотири види брускет  кониною, ростбіфом, рибою асорті, витриманою горгонзолою, авокадо і бананом), «гарячі» морепродукти та риба - Марекальдо, креветки по-ліворнськи, Чоппіно, равіолі з тріскою і морепродуктами, лінгвіні з морепродуктами. А ще салат з білими грибами, свіжим шпинатом і хумусом з білої квасолі, нові лазаньї (сирна і з білими грибами), різотто з білими грибами і Буррата.

Рецепт салату з білими грибами, шпинатом і квасоляним хумусом

Інгредієнти:

  • біла квасоля - 50-60 г
  • свіже молоде листя шпинату - 30 г
  • білі гриби - 60 г
  • кримська цибулю - 5 г
  • гірчичний соус - 15 г
  • дрібна морська сіль - 2 г
  • чорний перець - 1 г
  • сир парміджано - 15 г
  • зелений селера, мікрогрін, базилік, м'ята - на смак

Приготування

Спочатку готуємо хумус з білої квасолі. Для цього відварюємо квасолю до м'якості, але не допускаємо, щоб боби тріснули. Зливаємо відвар в окрему ємність (він стане в нагоді). Остуджуємо боби до кімнатної температури. Потім, збиваючи їх в блендері, потроху додаємо відвар, щоб довести хумус до потрібної консистенції. Додаємо трохи часнику, листя базиліка, можна гілочку м'яти, сіль і чорний перець. Потім ще раз все добре збиваємо.

Для салату обсмажуємо на оливковій олії білі гриби.

Готуємо гірчичну заправку: змішуємо оливкову олію, гірчицю на ваш смак, сіль, перець і трохи цукру.

Тонко нарізаємо зелену селеру, натираємо парміджано, миєму молоді листочки шпинату.

Збираємо салат. Змішуємо шпинатне листя та селеру, заправляємо гірчичною заправкою, додаємо смажені білі гриби.

У тарілку кладемо хумус, на нього шпинат з білими грибами, зверху - посипаємо парміджано.

Смачного!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X