Дикий часник. Три ідеї, що приготувати з черемші

10 березня 2020, 04:01
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Салати, супи, пироги, тости, соуси і багато інших страв можливо приготувати з дикого часнику — черемші.

В Україні стартував сезон черемші - лісового дикого часнику. Черемшу часто вживають при авітамінозі і для профілактики гострих респіраторних захворюваннях. Пропонуємо три варіанти страв з черемші - крем-суп, салат і соус песто.

Відео дня

Крем-суп з черемші: рецепт

Ніжний злегка пікантний смак супу-пюре з черемші можна доповнити домашніми сухариками зі спеціями.

Інгредієнти:

  • Черемша — 2 пучки
  • Борошно — 50 г
  • Овочевий бульйон — 1 л
  • Вершкове масло — 50 г
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Вершки — 250 г
  • Сіль, перець — за смаком

Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо.

Вершкове масло розтоплюємо в глибокій сковороді і додаємо до нього нарізану цибулю. Тушкуємо на маленькому вогні близько 5 хвилин.

Додаємо в сковороду борошно і добре все перемішуємо.

Додаємо до цибулі овочевий бульйон і дрібно нарізану черемшу. Готуємо близько 3 хвилин. Додаємо 200 г вершків, доводимо до кипіння і готуємо ще близько 5 хвилин.

Переливаємо суп в блендер, додаємо спеції і подрібнюємо до однорідної консистенції. Виливаємо суп в тарілку і додаємо вершки.

Салат з черемші: рецепт

Салат з черемші - корисна весняна страва, на приготування якої знадобиться не більше 10 хвилин.

Інгредієнти:

  • Черемша — 1 пучок
  • Яйця — 2 шт.
  • Огірок — 1 шт.
  • Майонез — 3−4 ст. л.
  • Спеції - за смаком

Відварюємо яйця вкруту, після чого очищаємо і нарізаємо кубиками.

Черемшу добре промиваємо під водою і дрібно нарізаємо.

Огірок миємо й також нарізаємо невеликими кубиками.

Всі інгредієнти складаємо в салатницю, додаємо спеції і майонез. Перемішуємо салат. У страву також можна додати зелену цибулю.

Соус песто з черемші: рецепт

Класичний песто готують з базиліка, але соус з черемші - це теж дуже смачно. Він підходить для крем-супів, тостів або м’яса.

Інгредієнти:

  • Черемша — 2 пучки
  • Кедрові горіхи — 50 г
  • Сир пармезан — 50 г
  • Оливкова олія — 50−70 г
  • Спеції - за смаком

Черемшу добре промиваємо під водою, відрізаємо стебла, а листя рвемо руками.

Кедрові горіхи злегка обсмажуємо на сухій сковороді. Пармезан натираємо на дрібній тертці.

Висипаємо всі інгредієнти в глибоку ємність і подрібнюємо занурювальним блендером. Додаємо до суміші оливкову олію і спеції. Ще раз подрібнюємо все до однорідної консистенції.

freepik
Фото: freepik

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X