Дикий часник. Три ідеї, що приготувати з черемші

Крем-суп із черемші - сезонного делікатесу (Фото:depositphotos / photodesign)
Салати, супи, пироги, тости, соуси і багато інших страв можливо приготувати з дикого часнику — черемші.
В Україні стартував сезон черемші - лісового дикого часнику. Черемшу часто вживають при авітамінозі і для профілактики гострих респіраторних захворюваннях. Пропонуємо три варіанти страв з черемші - крем-суп, салат і соус песто.
Крем-суп з черемші: рецепт
Ніжний злегка пікантний смак супу-пюре з черемші можна доповнити домашніми сухариками зі спеціями.
Інгредієнти:
- Черемша — 2 пучки
- Борошно — 50 г
- Овочевий бульйон — 1 л
- Вершкове масло — 50 г
- Ріпчаста цибуля — 1 шт.
- Вершки — 250 г
- Сіль, перець — за смаком
Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо.
Вершкове масло розтоплюємо в глибокій сковороді і додаємо до нього нарізану цибулю. Тушкуємо на маленькому вогні близько 5 хвилин.
Додаємо в сковороду борошно і добре все перемішуємо.
Додаємо до цибулі овочевий бульйон і дрібно нарізану черемшу. Готуємо близько 3 хвилин. Додаємо 200 г вершків, доводимо до кипіння і готуємо ще близько 5 хвилин.
Переливаємо суп в блендер, додаємо спеції і подрібнюємо до однорідної консистенції. Виливаємо суп в тарілку і додаємо вершки.
Салат з черемші: рецепт
Салат з черемші - корисна весняна страва, на приготування якої знадобиться не більше 10 хвилин.
Інгредієнти:
- Черемша — 1 пучок
- Яйця — 2 шт.
- Огірок — 1 шт.
- Майонез — 3−4 ст. л.
- Спеції - за смаком
Відварюємо яйця вкруту, після чого очищаємо і нарізаємо кубиками.
Черемшу добре промиваємо під водою і дрібно нарізаємо.
Огірок миємо й також нарізаємо невеликими кубиками.
Всі інгредієнти складаємо в салатницю, додаємо спеції і майонез. Перемішуємо салат. У страву також можна додати зелену цибулю.

Соус песто з черемші: рецепт
Класичний песто готують з базиліка, але соус з черемші - це теж дуже смачно. Він підходить для крем-супів, тостів або м’яса.
Інгредієнти:
- Черемша — 2 пучки
- Кедрові горіхи — 50 г
- Сир пармезан — 50 г
- Оливкова олія — 50−70 г
- Спеції - за смаком
Черемшу добре промиваємо під водою, відрізаємо стебла, а листя рвемо руками.
Кедрові горіхи злегка обсмажуємо на сухій сковороді. Пармезан натираємо на дрібній тертці.
Висипаємо всі інгредієнти в глибоку ємність і подрібнюємо занурювальним блендером. Додаємо до суміші оливкову олію і спеції. Ще раз подрібнюємо все до однорідної консистенції.