Без м’яса та з домашнім майонезом. Як приготувати салат з бюджетних продуктів

21 серпня, 07:11
Царський салат із бюджетних продуктів (Фото:pavlentii / depositphotos)

Царський салат із бюджетних продуктів (Фото:pavlentii / depositphotos)

Серпень є сезоном баклажанів. З цього овоча можна приготувати безліч різноманітних страв, які прикрасять як святковий, так і повсякденний стіл.

З баклажану можна приготувати основні страви та закуски, наприклад, квашені баклажани, запечені баклажани, баклажани з соусом та інші страви. Сьогодні ми розповімо, як приготувати Царський салат із баклажанів. Цей салат має яскравість смаку, ситність, оригінальність і простий у приготуванні. Інгредієнти можуть бути як дорогими, так і бюджетними, тому такий салат буде кожному по кишені.

Відео дня

Салат Царський із баклажанів

Складові:

  • Баклажани — 2 шт;
  • Масло;
  • Яйця варені - 3 шт.;
  • Цибуля — 1 шт;
  • Кріп;
  • Перець, сіль;
  • Майонез.

Для маринування цибулі:

  • Окріп — 100 мл;
  • Оцет — 3 ст. л;
  • Сіль — 0.5 ч. л;
  • Цукор — 1 ст.л.

Для домашнього майонезу:

  • Яйце — 1 шт;
  • Сіль — щіпка;
  • Цукор — 0,5 ч.л.;
  • Гірчиця — 1 ч. л;
  • Оцет або лимонний сік — 1 ст. л;
  • Олія рафінована — 200 мл.

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо всі інгредієнти для майонезу та перебиваємо масу занурювальним блендером до потрібної густоти, відправляємо в холодильник.
  2. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями і змішуємо з усіма інгредієнтами для маринування, залишаємо на столі і періодично перемішуємо.
  3. Баклажани нарізаємо брусочками, збризкуємо маслом і обсмажуємо на сковороді до готовності та рум’яності, солимо і перчимо, або запікаємо в духовці.
  4. Яйця ріжемо шматочками, зелень дрібно рубаємо. Цибулю віджимаємо від маринаду.
  5. Змішуємо всі продукти та заправляємо домашнім майонезом або звичайним соусом.
Редактор: Альона Дука

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X