Фенхель і цитрусові. Незвичайні поєднання в салаті від Євгена Клопотенко
Ви готові до нових незвичайних сполучень смаків? Тоді цей салат із фенхелем, цитрусовими і горіхами — те, що вам потрібно. Рецепт від Євгена Клопотенка.

Це незвичайне поєднання ароматного фенхелю, солодкого апельсина і терпкого грейпфрута нікого не залишить байдужим. А якщо додати до цього трохи свіжої м’яти, поживних лісових горіхів і гострого перцю чилі - справжній вибух смаку вам забезпечений! Рецептом салату з НВ Style поділився переможець кулінарного шоу МастерШеф, автор онлайн-курсу з кулінарії Мислити як кухар, співвласник ресторану 100 років тому вперед Євген Клопотенко. Кулінарний експерт Клопотенко є також реформатором шкільного харчування — в 2017 році він отримав грант на укладання збірника рецептів для шкіл, щоб перевести українські навчальні заклади на нову систему харчування.
Салат із фенхелю з цитрусовими і горіхами
Ароматний фенхель, солодкий апельсин і терпкий грейпфрут
Інгредієнти
Інструкція приготування
Загальний час: 00:10 (Час приготування: 03:00)
- Грейпфрут очистіть від шкірки за допомогою ножа, прибираючи і білу частину, щоб позбутися від гіркоти. Потім ножем акуратно відокремте кожну часточку грейпфрута, отримавши філе.
- Апельсин очистіть і наріжте спочатку півкільцями, потім і їх поріжте навпіл.
- Фенхель помийте і поріжте тонкими пластинками.
- Викладіть в салатник фенхель, цитрусові, додайте дрібку насіння фенхелю. Від стебел петрушки відокремте листя і додайте до салату. Влийте винний оцет.
- Смажені лісові горіхи роздавіть ножем. При бажанні можна використовувати будь-які інші горіхи. Додайте горіхи в салат. Влийте оливкову олію.
- Додайте дрібку пластівців перцю чилі, посоліть за смаком і перемішайте салат. При подачі прикрасьте салат цілими листочками м'яти.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life